Dadaşlardan "Türkü Atışma" etkinliği

Dadaşlardan "Türkü Atışma" etkinliği

Bilecik Erzurumlular Derneği tarafından “Ozanlarımız ve Türkü Atışma” etkinliği düzenlendi.

Bilecik Erzurumlular Derneği tarafından “Ozanlarımız ve Türkü Atışma” etkinliği düzenlendi.

Dernek binasında gerçekleşen etkinliğe, ozanlar Erol Ergani, Aşık Zakir ve İsrafil Daştan katıldı. Unutulmaya yüz tutan bir kültürün ve geleneğin yeniden hayat bulduğu etkinlikte katılımcılar eğlenceli anlara tanıklık etti.

dadaslardan-turku-atisma-gecesi1.jpg

Bilecik Erzurumlular Derneği Başkanı Ebu Talip Dursun, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, Türk Milleti’ne özgü bir kültürü Bilecik’te yaşatmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür eden Ebu Talip Dursun, açıklamasının devamında, şunları kaydetti:

“Tarih boyunca Anadolu’da Oğuz boylarının yaşadığı ve sevdiği kültürler arasında ata binmek, cirit atmak, kılıç kalkan oynamak, hançer barı oynamak, efe oyunu, halay çekmek, ata barı oynamak, karşılama, kaşık oyunları oynamak, türkü yazıp söylemek, şiir yazmak, aşıklık geleneği olarak şiiri önceden değil sahnede doğaçlama söylemek, karşılıklı saz ve sözle atışmak, taşlama yapmak dünyada yalnızca Türk milletine özgü kültürlerdendir.

dadaslardan-turku-atisma-gecesi2.jpg

Biz Bilecik Erzurumlular Derneği olarak kültürlerimizi yaşatmak için Bilecik ve Anadolu’dan gelen tüm hemşehrilerimizin katılımıyla ozanlarımız Erol Ergani, Aşık Zakir, İsrafil Daştan üstatların sahne aldığı “Ozanlarımız Türkü ve Atışma” programı düzenledik.

Türküler ev şiirler söylendi, atışmalar yapıldı. Türk edebiyatından örnekler sunuldu. Programlarımız devam edecek. Bizi yalnız bırakmayan ve maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

dadaslardan-turku-atisma-gecesi3.jpg

Bu haber toplam 471 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.