Küplü’den dünyaya açılmak istiyor
Bilecik’in Küplü Köyü’nde, hardal tohumundan (Avri) turşu üreten ve tüm dünyaya açılmayı hedefleyen Aras Omid, Avri Gıda isimli firmasıyla Orta Asya ve Orta Doğu coğrafyasının kültürel mirasını yaşattığını ifade etti.
Bilecik’in Küplü Köyü’nde, hardal tohumundan (Avri) turşu üreten ve tüm dünyaya açılmayı hedefleyen Aras Omid, Avri Gıda isimli firmasıyla Orta Asya ve Orta Doğu coğrafyasının kültürel mirasını yaşattığını ifade etti.
Yüzyıllardan beri evlerde kurulup tüketilen Avri turşusunu tüm doğallığını korumak suretiyle perakende olarak sunan ilk firmanın kendileri olduğunu belirten Aras Omid, “Öyle ki Avri turşusunun anavatanı olan Orta Asya coğrafyasında dahi bu ürünü marketlerde bulmanız mümkün değildir” dedi.
“Bu ürün sadece Küplü’de”
Avri turşunun çok bilinmediğini fakat Orta Asya ve Ortadoğu coğrafyasında çok fazla tüketilen doğal bir ürün olduğunu ifade eden Aras Omid, Avri Turşuları hakkında verdiği bilgilerde şu ifadelere değindi;
“Avri turşuları Orta Asya ve Ortadoğu coğrafyasının kültürel mirasını yaşatmak için hardal tohumundan (avri) gelen bu lezzeti tüm sofralara ulaştırıyoruz.
Kültürel miras demişken el dokuma halılarımız gibi çinilerimiz gibi turşumuz da yöreden yöreye dönemden döneme çeşitlenmiş ve Maveraünnehir’den Mezopotamya’ya, gelenekten geleceğe bir yol olmuştur. Avri turşuları da bu çeşitliliğin doğurduğu bir zenginlik olan hardal tohumu içeren ve pişirilerek hazırlanan eşsiz lezzette bir kültürel mirasımızı sizlere sunmaktadır.
Geleneksel Avri turşusu gerek hazırlanışı gerekse içeriği ile klasik turşulardan ayrılmaktadır ve henüz onunla tanışmamış olan sofralara farklı bir zenginlik katacaktır.”
“Sindirim sisteminizi desteklemeye yardımcıdır”
Avri turşularının içeriğinden de bahseden firma sahibi Aras Omid, açıklamasına şu şekilde devam etti;
“Avri Turşuları, içeriğindeki hardal tohumu ile sarımsağın eşsiz uyumu ve şifası yılın her mevsiminde artık sofralarınızda olacak.
Hardal tohumu zengin bir A vitamini kaynağıdır ve bağışıklık sisteminizi desteklemekle birlikte vücut yorgunluğunuzu, kas ve romatizmal ağrılarınızı hafifletir. Avri turşuları içerdiği doğal prebiyotikler ile de sindirim sisteminizi desteklemeye yardımcıdır.
Taze sebzeler, sarımsak ve hardal tohumunun buluştuğu Avri turşuları bol miktarda lif, doğal prebiyotik, zengin vitamin ve mineraller içermektedir.
İçeriğinde Türkiye'nin meşhur Çankırı kaya tuzu ve Taşköprü sarımsağı ile hazırlanan turşularımız Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilmiştir.
İçindekiler, su, patlıcan, havuç, sirke, acı biber, sarımsak, tuz, hardal tohumudur.”
Bu haber toplam 528 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.