ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Önemli Sorunlar, Önem Verilirse Çözülür

Önemli Sorunlar, Önem Verilirse Çözülür

Trafik sorununu 25 yıldır köşemde defalarca dile getirdim. Uzun yıllar yetkililere “Trafik Sorunu” olduğunu kabul ettiremedik, son yıllarda nüfus artışı, arabaların çoğalmasıyla dert büyüdü. Yollar aynı, alt geçit, üst geçit yok, otopark yapılmıyor, trafik akışı için yapılan yollar otopark yapıldı. Çevre yolu ahir zamana kaldı. Karayolları, Eskişehir, Bursa gibi illere yaptığı alt geçitleri, ilimiz için yapmayı bırakın, aklına bile getirmiyor. İlimiz trafik ekibi, şehir dışında radar takibi sonucuyla ceza yazıp bütün il trafiğinin düzeleceğini zannediyor. Netice itibariyle vatandaş çileden çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta, Taner Dindar isimli esnaf bir vatandaşımız kamu kurumlarına ve siyasi partilere şöyle bir dilekçe vermiş.

“"Bilecik merkezde özellikle sabah 07:30 ile 09:30 ve akşam saatleri 17:00 ile 19:00 saatleri arasında oluşan ve artık tıkanma noktasına gelen trafik sorununa çözüm olarak eski hastane önüne, Kayı Plaza kavşak önünde ve Tepebaşı heykel önünde yukarıda belirttiğim saatlerde trafik ışıklarının iptal edilerek polislerin görev yapmasını talep ediyorum. Böylelikle bu saatlerde trafik tıkanıklığının biteceğine hepimiz şahit olacağız. Bu çözüm hafta sonları hariç her gün yaşamakta olduğumuz trafik sorununu çözecek. En yakın, en basit, şu andaki en mümkün çözümdür. Bilecik merkezde ki bu sorunun çözümünün yukarıda belirttiğim üzere en yakın ve en basit yolunun belirttiğim saatlerde trafik polislerinin aktif çalışmasıdır. Sorunun çözümüne dair çalışmaların bu sorunla ilgili sizin de çözüm üretmenizi talep ediyorum"

Yıllarca halkımızın ve kendimizin trafik ile ilgili şikayetlerini yazmamıza rağmen bir arpa boyu yol kaydedilmedi.

Trafik sorununu her dile getirdiğimde, “Emniyetin önünden geçip ufak meydanın trafik sorununu gidermedikçe, ilin trafik sorununu çözemezsiniz. Çünkü ilin emniyet müdürü, makamındaki camdan baksa trafik karmaşasını görür. Buna rağmen ufacık meydanın trafiği bile halledilmiyor” dememe rağmen, yine de gereği yapılmıyor. Camdan görülmeyen yerler nasıl halledilecek.

Vatandaşımız Taner Bey’in ilgililere verdiği dilekçenin basında yer aldığı gün tepe başında ve heykel kavşağında trafik polisleri görev yaptı ama aynı trafik kuyruğu devam etti.

Devam etmesinin sebebi şuydu; heykele kadar trafik çift şerit halinde akıyor, heykelden sonra garaja kadar sağ şeritte araçlar ikili sıra halinde park edilmiş, trafik tek şeride düşüyor haliyle geriye doğru doluluk yaşanıyor.

Ziraat Bankası önünde de sağlı ve sollu park haricinde Ziraat Bankası tarafında ikinci sıra parklara sessiz kaldıkça kuralsızlık kural haline geliyor.

Hamsu köprüsünden itibaren gidiş ve geliş istikametlerinde garaja kadar park yasağı getirilmeli ve uygulanmalı.

Hamsu köprüsünden sonra sağa ayrılan yolda tek sıra parka izin verilmeli, trafik iki şerit halinde gidebilmeli. Vergi dairesi üstünden giden yolda da tek şerit parka izin verilmeli çift yönlü trafik sağlanmalı.

Belediye Bozüyük’te olduğu gibi, boş arsaları sahipleriyle anlaşıp park haline getirmeli. Yıkılmaya mahkum binalar da yıkılıp park yapılır hale getirilmeli. Bozüyük Belediyesi bu işte çok başarılı oldu.

Belediye, otopark işine hiçbir bahane üretmeden çare bulmalı. Vatandaşın rahatça arabasıyla, yaya olarak istifade ettiği yollar park yapılarak para kazanır hale getirildi.

Ana yollarda paralı park trafiği aksatıyor, buna son verilmeli. Şehir içinde mesai saatlerinde toptancılara, mal indirmeleri yasaklanmalı, akşam altıdan sonra izin verilmeli. Pazartesi günleri bile en kalabalık saatlerde, toptancılar mal indiriyor, yolları kapatıyorlar.

Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, Yenişehir’den gelen yolun oto yolla birleştirilmesi için, Bilecik halkının sessiz isteğini yüksek sesle Ankara’ya duyurmak için çalışmalar yapmalı.

Bugün bir dilekçe ile karşılaşanlar yarın, öbürgün onlarca dilekçeyi önlerinde bulurlar.

Duyarsız kalmayalım, kazalarla canlar yanmasın, vatandaş maddi kayıplara uğramasın. Onca vakit, vakitle beraber yakıtlar heba olmasın. Devlet en çok enerji ödemeleriyle cari açık veriyor. Önemli sorunlar, önem verilirse çözülür.

Bu yazı toplam 721 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR