Bozüyük'te 23 Nisan Coşkusu

Bozüyük'te 23 Nisan Coşkusu

Bozüyük'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Bozüyük'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama töreni gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törene Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Garnizon Komutanı Mühimmat Binbaşı Caner Yılmaz, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

dsc-0148.jpg

Çocuklardan Bakkalcıoğlu'na Sevgi Seli

23 Nisan töreninin başlamasını bekleyen çocuklar Başkan Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na seslenerek selam verdi. Bunun üzerine Protokol bölümünde bulunan Başkan Bakkalcıoğlu yerinden kalktı ve meydanda bulunan tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Gerçekleştirilen tören Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Cumhuriyet Meydanı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

dsc-0060.jpg

Çetinkaya konuşmasında "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edilişinin 104. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' ifadesi bugünün anlamını ifade etmektedir. Binlerce yıllık devlet silsilesinin son temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma anlayışı üzerine inşa edilmiştir. Bağımsızlık yolunda Türk milletinin azim ve kararlılıkla başlattığı var oluş mücadelesinin son adımı olan bugün atılmış ve kutsal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan günü Atatürk tarafından milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek, çocuklarımıza bayram olarak hediye edilmiştir.

Aziz milletimizin huzur ve refahı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin daha da gelişmesi ve kalkınması adına gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle mücadele edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı, yerel düşünen, evrensel hareket edebilen gençler olarak yetişmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz, hedefimiz ve en büyük arzumuzdur. Diliyor ve inanıyorum ki çocuklarımız yakın bir gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olarak aziz milletimizin ufuklarını aydınlatacaklardır. Güçlü Türkiye'yi omuzlarında yükseltecek ve tüm dünyanın özlediği barış ve kardeşliğin tesisi için tereddüt göstermeksizin çaba sarf edeceklerdir. Büyükleri olarak bizler de aziz milletimizin ve mazlum milletlerin umut çiçekleri olan çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu yaşaması, çağın gereklerinden ziyadesiyle istifade etmesi, donanımlı, yetenekli ve şuurlu nesiller olarak yetişmesi için her türlü tedbiri alacağız. Onlara sorumluluklar vererek özgüvenlerini pekiştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş TBMM mensuplarının, kanlarıyla vatan toprağının hamurunu yoğuran aziz şehitlerimizi, şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

dsc-0076.jpg

Başta üzerlerine bombalar yağan, zulüm gören Gazze ve Doğu Türkistan'daki çocuklar olmak üzere tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya'nın konuşmasının ardından Bozüyük'teki okullardan öğrencilerin dans gösterisi, şiir okuması, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün tekvando gösterisi devam eden tören son bölümde gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

dsc-0124.jpg

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.