MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Şeffaf belediyecilik adına Melek Başkana sorular

Şeffaf belediyecilik adına Melek Başkana sorular

31 Mart seçimlerini kazasız belasız geride bıraktık. Kazananlara başarılar diliyorum.

Hem ülke genelinde, hem de ilimiz genelinde bazı belediyeler el değiştirdi. Yeni kazanan belediyeler, geçmiş dönem ile ilgili belediyenin borç alacak ve personel durumlarını tespit edip, kamuoyu ile paylaşıyorlar. Paylaşılan bu bilgiler doğrultusunda biz vatandaşlarda belediyelerde nelerin döndüğünü daha iyi öğrenme fırsatı buluyoruz.

Bildiğiniz gibi bir önceki dönemde Bilecik Belediyesinde belkide 100 yılda yaşanmayacak hadiseler yaşandı. Bir dönemde 4 kez Belediye Başkanı değiştiren tek belediye de Bilecik Belediyesidir ki, bu konuda hem bir rekor kırdı, hem de tarih sayfalarına çok da iyi anılmayacak hadiselerle geçti.

Biz gelelim yeni seçilen Bilecik Belediye Başkanı Sayın Melek Mızrak Subaşı'nın ilk icraat olarak personel çıkarmasına. Bu konuda kendisini haklı buluyor ve sonuna kadar destekliyorum. 77 günlüğüne Belediye koltuğuna oturanların yaptıkları siyasi personel alımlarını ve bu alımları yapanları bende kınıyorum. Çünkü o alımları yapan 77 günlük idareciler, Bilecik'te yaşayan ben ve benim gibilerin alacağı hizmeti engellemişlerdir. Siyaseten Belediyeye aldıkları yandaş ve akrabalarının aldıkları maaşlar, torunlarımın geleceklerini gasp etmiştir. Yeni seçilen Bilecik Belediye Başkanının bu kişilerin iş akitlerini fesh etmesi karşısında, hiç bir siyasetçinin kalkıpta laf etmeye, bu işi savunmaya hakkı yoktur.

Yalnız buradan bir şeyi daha söylemeden geçemeyeceğim. Belediye Başkanı Sayın Subaşı, geçmiş dönemde 1,5 yıl kadar belediye başkan vekilliği görevinde bulunmuştur. Görev süresi boyunca, kendisinin de siyaseten işe aldığı personel var mıdır? Görevi 77 günlük başkana devretmeden hemen önce Bilecik Belediyesine personel almış mıdır? Madem Adaletli davranacak o zaman buradan kendisine soruyorum.

-Semih Şahin döneminden kaç personel devraldınız?

-M.Sadık Kaya'ya kaç personel devrettiniz?

-1Nisan günü Bilecik Belediyesini kaç personel ile devraldınız?

-Kendi döneminizde siyaseten işe aldığınız personel varsa, bunların da iş akitlerini fesh etmeyi düşünüyor musunuz?

-Sizin döneminizde varsa işe alınan personelin hepsinin bir uzmanlık alanı var mı? Bunları uzmanlık alanları Olan işlerde mi çalıştırdınız?

Sayın Başkanım, birde merak ettiğim bir konu var. Kapılarında Bilecik Belediyesi arması yapıştırılmış 01 plakalı araçlar var. Bu araçlar sizin döneminizde mi kiralandı? Plakaları 01 olduğuna göre bunları Adana'dan mı kiraladınız? Bu araçlar kaç adettir? Ve aylık kaç lira kira ödenmektedir?

Son sorum da, Bilecik'te araç kiralayan firma yokmuydu ki, taa Adana'dan kiralanmış?

Sayın Melek Mızrak Subaşı Başkanım. Sizden öncede birçok belediye başkanına sorular yöneltmiştim, fakat birçoğu cevap vermemişti. Şeffaf belediyecilik adına Bilecik kamuoyu adına sormuş olduğum sorularıma vereceğiniz cevapları merakla bekliyor, 31 Mart'ta kazanmış olduğunuz Belediye Başkanlığında, 5 yıl boyunca Kuruluşun ve kurtuluşun Beşiği Bilecik'imize hayırlı hizmetler vermenizi temenni ediyorum.

Bu yazı toplam 1967 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR