AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Zeki Kayadelen’den belediyeye sert eleştiri!
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Zeki Kayadelen, "Bize tarih düşmanlığı lazım değil!"
AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Kayadelen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi’ni hedef alarak sert sözlerle eleştirilerde bulundu. Zeki Kayadelen, belediyenin göreve gelmesinden bu yana yaptığı uygulamalar ve çalışmaları anımsatarak, “Tarihiyle gurur ve onur duyduğumuz, dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik nereye gidiyor?” diye sordu.
Bilecik Belediyesi’nin kentin tarihi ve kültürel dokularını yok ettiğini ifade eden Zeki Kayadelen, halkın ve ailelerin sosyal yaşam alanlarını ortadan kaldıran kararların hayata geçirildiğine dikkat çekti. Kayadelen, “Bilecik Belediyesi’nin yaptıkları tarihiyle onur ve gurur duyduğumuz Bilecik’e yakışmamaktadır. Tarihimiz ve kültürümüz bize atalarımızdan kalan en büyük miraslarımızdır. Bilecik belediye yönetiminden ilimizin ve halkımızın tarihine, kültürüne, simge ve öz değerlerine saygı duymalarını bekliyorum. Bize tarih düşmanlığı lazım değil, bize tarihimizi anlamamız ve sahip çıkmamız lazım olandır. Bize lazım olan bu büyük değerlerimiz ile bir ve beraber kardeşlik içinde yürümek milletimize ve devletimize hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.
Kayadelen, eleştirilerini sıraladığı açıklamasının devamında, şunları kaydetti:
“31 Mart yerel seçimleri sonucu halkımızın tercihleriyle oluşan Bilecik belediye yönetimi göreve geldiği günden bu güne kadar farklı söylem içinde olmasına rağmen, eylemleri Bilecik şehrimizin tarihi kültürel değerlerini kaldırmaya, halkın ve ailelerin sosyal yaşam alanlarını yok etmeye yönelik faaliyetlerine maalesef devam ediyor.
En önde gelen bu faaliyetleri kısaca şu şekilde sıralayabiliriz;
Bilecik’te güzel bir çalışma sonucu oluşan ışıklandırılmış “Dirilişin Şehri Bilecik” yazısıyla birlikte “Hilal ve Yıldızımızın Türk bayrağımızı” fareler elektrik kablosunu kemirmiş! mazeretiyle söndürülmesi. Ve yaklaşık 2 yıl olmasına rağmen o güzel eser yeniden hayata geçirilmemiştir.
Belediye binasında bulunan Osmanlı dönemindeki Viyana kuşatmalarını simgeleyen mozaik minyatürlerinin kazınması. Bu eylem üzerine Bilecik ilimiz ulusal başına çıkmış ve gelen büyük tepkiler üzerine “o minyatürlerin alçıdan yapılmış olmasından dolayı kazındığını açıklaması gelmiştir” Uzun süreden sonra yerine yenisi konulmuştur.
Bilecik Şeyh Edebali Türbesi yanında büyük bir tarihi ve kültürel eser olan tarih şeridindeki Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil hocamızın geniş kaynak ve bilgilerinden oluşan bilgilerin değiştirilmesi ve evriltilmesi gelen ziyaretçilere yanlış bilgilerin sunulmasıdır. Tarih şeridinin en son bölümünde geniş yer alan Cumhuriyet dönemimize ait güzel bir bölüm ayrılmış bulunan Atatürk bölümünün kaldırılmış olmasıdır.
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre merkezinin önüne yapılan Kayı anıtının, o noktada altyapı çalışması yapılacağı mazereti gerekçesiyle kökten kaldırılması ve çalışmanın bitmesine rağmen yerine yenisinin halen konulmamasıdır.
Bilecik şehir merkezindeki insanımızın, merkez 46 köyümüzden, diğer ilçe, belde ve köylerimizden ve il dışından gelen insanlarımızın buluşma sohbet etme kaynaşma noktası olan ve üzerindeki geniş sosyal kapalı ve açık donatılarda çok sayıda insanımıza hizmet eden ve kültür sitesinde cemiyet sahiplerinin sembolik bedel karşılığında düğün nişan ve sosyal ihtiyaçlarını gördüğü, Mülkiyeti Vakıflar kurumuna ait Gazipaşa Mahallesi 137 ada 01 parsel taşınmaz üzerinde bulunan sosyal amaçlı park; ‘Atatürk parkı ve yeşil alan yapacağız, bize mani gölge olmasınlar’ denilerek Vakıflar kurumuna ait bütün donatılar kökten yıkılıp kaldırılması ve yerine maliyetinin kaç milyon liraya çıktığının ifadesinde dahi zorlanıldığı parkta küçük bir ebatta Atatürk heykeli, çok büyük ebatta ayı ve hayvan heykelleri dikilmiştir. Bir kaç bank ve yürüyüş yolunun dışında ilimize insanımıza her mevsim ve hava şartında toplanma sohbet etme ve kaynaşma ortamı bırakılmamıştır.
Bilecik şehir merkezinde iki ana cadde, istasyon mahallemizde bir ana cadde alkollü alan ilan edilmekle kalmamış, ilimizde ailelerin tek mesire alanı olan spor ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu Pelitözü Gölpark çevresini hiç bir kanun, kural, sözleşme ve protokol tanımadan bu alanların tamamını alkollü alan kapsamına sokan kararı belediye meclisinden geçirmişlerdir.
Şehir merkezinde ve istasyon mahallesinde ilan edilen alanlar, ana cadde, cami, okul ve mescid gibi çekme alanı mesafesi gerektiren hiç bir kanun uygulama ve halkımızın huzuru göz önünde bulundurulmamıştır.
Gölpark; piknik, mesire, spor ve çocuk oyun alanı 2007 yılında Bilecik il özel idaresince yatırım programına alınmış ve gölet çevresine sosyal alan ve donatı tesisleri yapılmış ve Bilecik halkımızın hizmetine sunulmuştur.
2015 yılında o dönemki Bilecik belediye yönetimimiz Özel İdareden Gölpark tesislerinin kullanım hakkını Bilecik halkımıza belediye imkanlarıyla daha fazla hizmet etmek ve daha güzel hizmet sunmak için talep etmiş ve Özel idare ile yapılan bir protokolle Bilecik belediyesine kullanım hakkı başta piknik mesire alanı olması kaidesiyle mevcut yapıların korunması ve yeni yapılaşmada Özel idarenin onayı alınarak yapılması gibi daha bir çok maddeyle belediyeye devir edilmiş ve yeni yatırımlar birlikte onaylanarak hayata geçirilmiştir.
Mevcut belediye yönetimimiz belediye meclisinde almış olduğu Gölpark’ın tamamını alkollü alan içine alan kararı ve yeni yapılaşmaları kurumdan izinsiz yapmasına ve yapılan bütün çeşitli resmi uyarıların dikkate alınmaması üzerine, mülkiyet ve protokol hakları elinde olan özel idare yönetimimiz bu karara itiraz etmiş ve protokolün iptali için il genel meclisimize havale etmiştir.
İl genel meclisi gündemine gelen ve imar komisyonumuzun yapmış olduğu çalışma ve görüşmeler neticesinde, belediye yetkilileriyle yapılan görüşmede belediye meclisince alınan alkollü alan kararının iptal edilmesi, protokol devir maddelerine uyulması ve burada yatırım yaparak Bilecik halkına gerçekten hizmet etmek isteniliyorsa Gölpark’ın tamamını alkollü alan meclis kararını geri çekerek protokolün devam edeceğini kendilerine iletildi.
Görüşmeye gelen yetkililer, kendilerince birçok farklı görüş ve tez içinde bulundular ve belediye meclisi alkollü alan uygulama kararından geri adım atılmayacağını, alkol tüketenlerin toplumun içinden ayrı, toplumun dışında farklı bir alanda alkol tüketmek zorunda bırakılmalarının insan hak ve özgürlüklerine karşı bir suç olduğu ve bu kararın devamı yönünde görüşte bulunmaları üzerine; İl Genel Meclisi protokol şartlarına uyulmadığı gerekçesiyle Bilecik Belediyesi ile yapılan protokolü iptal etti.
Bilecik Belediyesi bu kararı yargıya taşımasına rağmen Pelitözü köyü referandum ile Bilecik’e katılıp mahallesi olduğundan dolayı “tesisler” hariç o bölge Bilecik belediyesi mücavirinde ve sorumluluğundadır.
Bilecik halkımıza piknik, mesire, spor ve çocuk oyunu yaşam alanları olarak gerçekten yatırım yapmak ve hizmet etmek isteniyorsa bunu Belediye yönetimi bu anlamda kanıtlamalıdır.
Şeyh Edebali Türbesi yakınında bulunan ve uzun yıllardır Bilecik halkımıza il içinden ve dışından gelen ziyaretçi ve turistlere hizmet veren yörük çadırının yıkım kararı çıkartılması ve bütün hukuki süreçlere rağmen bunun uygulanmasıdır. Bu yıkımda diğerleri gibi yanlıştır. O bölgenin manevi havasını tamamlayan işletmeler bu yıkım siyaseti ve uygulaması neticesinde, sadece işletme sahipleri mağdur olmakla kalmamış, Bilecik halkımızın ve ziyaretçilerin mağduriyeti ve o güzel manevi hava ortamı dağıtılmıştır.
Bilecik şehir merkezinde bulunan cadde ve sokak aydınlatmalarındaki tarihi ve kültürel simge ve motifler kaldırılmıştır.
Karayolları müdürlüğü yakınında bulunan ve ülkemizde emsal olan çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret edilen Osmanlı armamızın ve şehirler arası yol üzerinde bulunan Kayı sembollerinin hak ettiği değer ve bakımı görmemekle beraber, bakımsızlığı ve ilgisizliği ortadadır.
Bütün bu uygulamalar, tarihiyle onur ve gurur duyduğumuz Bilecik’e yakışmamaktadır. Tarihimiz ve kültürümüz bize atalarımızdan kalan en büyük miraslarımızdır. Bilecik belediye yönetiminden ilimizin ve halkımızın tarihine, kültürüne, simge ve öz değerlerine saygı duymalarını bekliyorum. Bize tarih düşmanlığı lazım değil, bize tarihimizi anlamamız ve sahip çıkmamız lazım olandır. Bize lazım olan bu büyük değerlerimiz ile bir ve beraber kardeşlik içinde yürümek milletimize ve devletimize hizmet etmektir
Osmanlıda bizimdir, Cumhuriyet’te bizimdir. Osmangazi’de bizimdir, Mustafa Kemal Atatürk’te bizimdir. Başı açık olanda bizimdir, başı kapalı olanda bizimdir. Bilecik’te bizimdir, Türkiye Cumhuriyet’i Devleti de bizimdir” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Ahmet Meşe
Bu haber toplam 4585 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.