Bakan Işıkhan Bilecik'te: Bilecik Yükseliş Şehri Olacak!

Bakan Işıkhan Bilecik'te: Bilecik Yükseliş Şehri Olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bilecik’e geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bilecik’e geldi.

bakan-isikhan-bilecik-bugunden-itibaren-yukselis-sehri-olacak-14.jpg

Bakan Işıkhan ilk olarak Bilecik Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik binası önünde Vali Şefik Aygöl ve il protokolü tarafından karşılanan Vedat Işıkhan daha sonra valilik bahçesine günün anısına çınar fidesi dikti.

bakan-isikhan-bilecik-bugunden-itibaren-yukselis-sehri-olacak-2.jpg

Valilik anı defterini imzalayan Bakan Işıkhan, Vali Aygöl ile bir süre görüştükten sonra AK Parti Bilecik İl Başkanlığına geçti.

bakan-isikhan-bilecik-bugunden-itibaren-yukselis-sehri-olacak-8.jpg

bakan-isikhan-bilecik-bugunden-itibaren-yukselis-sehri-olacak-4.jpg

İl Başkanlığı binası önünde, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ve Parti Teşkilatı tarafından karşılanan Bakan Işıkhan’a burada çiçek takdim edildi.

bakan-isikhan-bilecik-bugunden-itibaren-yukselis-sehri-olacak-12.jpg

Karşılamanın ardından Parti Binası toplantı salonuna geçen Bakan Vedat Işıkhan burada bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

bakan-isikhan-bilecik-bugunden-itibaren-yukselis-sehri-olacak-9.jpg

Toplantının başında açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Serkan Yıldırım Bakan Işıkhan’ın Bilecik’te ki program akışını açıklayarak;

“Şehir Buluşmaları kapsamında hepimiz bir ardayız. Bizler Ak Parti teşkilatları olarak sürekli sahalardayız. Şehir Buluşmaları toplantımızın bugün ikincisini gerçekleştireceğiz. Bir önce ki buluşmamız iki yıl önce 2022 yılında olmuştu. Bugün Bilecik’in neredeyse tamamına dokunmuş olacağız” dedi.

bakan-isikhan-bilecik-bugunden-itibaren-yukselis-sehri-olacak-10.jpg

Serkan Yıldırım’ın arkasında Basın Açıklamasına Başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Bilecik’te bir istihdam seferberliği başlatılacağı vurgusu yaptı.

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada şu ifadelere değindi;

”Ankara’dan sizlere, liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve sevgilerini getirdim.

Buradan, Osmanlı çınarının filizlendiği bu topraklardan, Bilecik’in tüm ilçe ve beldelerine selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bugün, Şeyh Edebali’nin, Ertuğrul Gazi’nin, Osman Gazi’nin, Hayme Ana’nın bizlere emaneti Bilecik’te, siz değerli dava arkadaşlarımla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Burası yedi yüz yıl önce toprağa dikilip, bütün dünyaya kök saldığımız, üç kıta yedi iklime barışı, selameti ve birlik ruhunu taşıdığımız yer. Türkiye Yüzyılı da inanıyorum ki yine bu topraklarda gelişecektir.

“AK Parti’nin 23 yıldır mücadelesini verdiği dava, mirasa sahip çıkma davasıdır”

Şunu unutmamalıyız ki; hangi alanda olursa olsun, evvelini, kökünü, geldiği yeri inkar eden topluluklar geleceğe ait asla; bir söz, bir eser bırakamaz. Hiç kuşkusuz ecdadımız bu hakikati bilerek, bugün dahi, yolumuza ışık tutan, bizlere rehberlik eden kadim bir dünya görüşünü bizlere miras bırakmıştır.

bakan-isikhan-bilecik-bugunden-itibaren-yukselis-sehri-olacak-15.jpg

Emeğin ve alın terinin kutlu temsilcileri olan, Ahilerin Piri, Şeyh Edebali’nin asırlar öncesinden bugüne, bizlere miras bıraktığı “insanı yaşat ki devlet yaşasın” ahlakı ve öğüdü, bugün hala devletimizin aziz milletimizle olan rabıtasını her an yeniden ihya ve inşa etmektedir. Bu anlayış bizlere; temeli sağlam bir ekonomi, güçlü bir devlet geleneği ve zengin kültürümüzü ayakta tutacak kalıcı eserler kazandırmıştır.

Bugün bize düşen ise bu mirasa sahip çıkmaktır. Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin 23 yıldır mücadelesini verdiği dava da işte bu mirasa sahip çıkma davasıdır! Biz bu motivasyonla çeyrek asra yaklaşan bir zaman dilimine; sayısız eser, gönlünü kazandığımız milyonlarca insan ve kapsamı sınırlarımızı aşan büyük bir gelecek vizyonu sığdırdık.

“Daha adil bir dünya mümkün”

Yerel yönetimlerden dış politikaya; sağlık politikalarından uzay teknolojisine kadar her alanda attığımız adımı ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünerek attık.

Biz bu topraklardan dünyaya adaletle hükmettik. Bugün de “daha adil bir dünya mümkün” anlayışıyla küresel adaletin yeniden tesisine katkıda bulunacak ve buna öncülük edecek adımlar atacağımıza inanıyoruz.

bakan-isikhan-bilecik-bugunden-itibaren-yukselis-sehri-olacak-5.jpg

Son yüzyılda, art arda yaşanan birçok savaş, katliam ve soykırım; mevcut adalet, özgürlük ve insan hakları söylemlerinin hepsinin birer masaldan ibaret olduğunu, her bir kavramın kendi içerisinde acımasız bir çifte standart taşıdığını bütün dünyaya kanıtlamıştır.

Bu gerçeğin son çarpıcı kanıtı ise yaklaşık 1 yıldır bütün insanlığın gözü önünde paramparça edilen Gazze olmuştur.

Biliyorsunuz geçtiğimiz gün; Sayın Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle tüm dünyaya seslendi.

Mevcut sistemin, çözüm değil sorun üretmeye, masumların yaşam hakkını değil zalimlerin döktüğü kanı savunmaya yaradığını bir kez daha ifade etmiştir.

“Güçlü bir liderimiz var”

Bugün hamdolsun bunu cesaretle, kararlılıkla ve istikrarla savunan, ifade edebilen güçlü bir liderimiz var.

Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özgürce “zalime zalim, mazluma mazlum diyebiliyoruz!

Biz bu özgüveni son 22 yılda içeride ve dışarıda büyük mücadeleler vererek kazandık!

Ekonomi ve çalışma hayatı başta olmak üzere hemen her alanda zincirlerimizi kırmanın, büyümenin ve gelişmenin mücadelesini verdik, vermeye de devam ediyoruz.

bakan-isikhan-bilecik-bugunden-itibaren-yukselis-sehri-olacak-6.jpg

“Türkiye seferberliğini başlattık”

Yerli ve milli teknoloji hamlesiyle tam bağımsız Türkiye seferberliğini başlattık. İşte bu sebeple daha güçlü olmalıyız!

Hem yerel hizmetler de hem de genel hizmetlerde devlet - millet birliğini daha da kuvvetlendirecek her türlü çabayı göstermeliyiz.

Bugün Teşkilat Başkanlığımız tarafından başlatılan, Türkiye Buluşmaları adıyla tüm vatandaşlarımızla bir araya geldiğimiz; kardeşlik buluşmalarımız, inanıyorum ki bu kararlılığımızı bir kez daha vurgulama vesilesi olacaktır.

Bu buluşmalar aynı zamanda, ülkemizin geleceği için, yediden yetmişe her bir vatandaşımızın geleceği için; neyi, nasıl daha iyi hale getirebiliriz sorularına çözüm odaklı cevaplar arayacağımız önemli bir fırsat olacaktır.

Biliyorsunuz önümüzdeki ay il ve ilçe kongrelerimiz başlıyor. Kongrelere giden süreçte 81 ilde, Türkiye Buluşmalarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Bugün de inşallah, kıymetli milletvekillerimizle, MKYK Üyelerimizle, il ve ilçe başkanlarımızla, Bakan arkadaşlarımızla birlikte Bilecikli hemşerilerimizi ziyaret edip hasbihal edeceğiz.

Şehrimizin ihtiyaçlarını, talep ve sorunlarını bir bir tespit edeceğiz. Sorunların çözümünü yine Bilecikli hemşerilerimizle birlikte arayacağız.

“Seçimden seçime sahaya çıkan bir parti olmadık!”

Bilecik çok iyi bilir ki AK parti hiçbir zaman seçimden seçime sahaya çıkan, seçimden seçime vatandaşını hatırlayan bir parti olmamıştır.

Çünkü AK Parti; bir vesayet hareketi değil millet hareketidir. Kurulduğu günden bu yana sokaklardadır, halkımızın içindedir. AK Parti değişimi, sokaklardan sahalardan başlatmış bir partidir. 81 il 922 ilçenin tamamında; halkımızla bire bir teması olan Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur.

dsc-0223.jpg

Aziz milletimizin bizlere verdiği bu sorumluluğu; devr aldığımız bayrağı en iyi noktaya taşıyana kadar da yerine getirmeye devam edeceğiz. Çünkü bizim bu millete sözümüz var.

Son 23 yılda Türkiye’yi, mahallelerimizden başlayarak büyüttük, geliştirdik, bugünlere getirdik. İnşallah bugünden sonra da yine mahallelerimize kadar ulaşarak ne kadar sorunumuz varsa çözmenin gayreti içerisinde olacağız.

Bilecik’in çalışma hayatını daha da geliştirmeye devam edeceğiz.

Öncelikle içeride ekonomik ve sosyal kalkınma hamlelerimizi başarıya ulaştırmak, sonrasında ise küresel ölçekte Türkiye’yi hak ettiği seviyeye çıkarmak hepimizin ortak arzusudur.

Bu noktada her birimize düşen önemli görevler var. Bakanlık olarak özellikle; istihdamın arttırılması, nitelikli işgücü ve sosyal güvenlik konuları öncelikli gündem maddelerimiz arasında yer almaya devam edecek. Bu konuda sizlerden destek istiyorum. Bilecik’te istihdama girmeyen kimse kalmasın. Özellikle işgücümüzü artırmak için; kadınların, gençlerin ve engellilerin özetle; 7’den 70’e kadar tüm vatandaşlarımızın üretime, katma değer üretmek için mahallelerden başlayarak Bilecik’te bir istihdam seferberliği başlatalım.

dsc-0232.jpg

“Bilecik bugünden itibaren yükseliş şehri olacaktır”

Ben istihdamdan sorumlu bir kardeşiniz olarak her daim yanınızda olacağım. Çalışmak, üretmek, kalkınmak ve katma değer yaratmak isteyen siz kardeşlerime güveniyorum.

Bu topraklardan çıktığımız bu yolculuk Türkiye Yüzyılını inşa edene kadar sürecektir inşallah.

Biliyoruz ki bu şehir; “diriliş şehri”dir, “varoluş şehri”dir ve bugünden sonra da biiznillah “yükseliş şehri” olacaktır.

Ben de bu vesile ile burada sizlerle olmaktan, mutluyum, gururluyum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gerek merkez teşkilatımızda ve gerekse İl Müdürlüklerimizde kapılarımızın sizlere daima açık olduğunu bilmenizi isterim.

Bizim, bu millete Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’yi kalkındırma ve geliştirme sözümüz var. Bu yüzden gece gündüz demeden tüm vatandaşlarımızın refahını artıracak projelere ve politikalara ihtiyacımız var. Birlikte çalışacağız ve inşallah Türkiye Yüzyılını birlikte inşa edeceğiz.”

Allah bizleri çıktığımız bu kutlu davada utandırmasın.

Bizleri samimiyetle, misafirperverlikle karşılayan, toplantımıza iştirak eden tüm hemşerilerimize ve teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Yapacağımız istişarelerin ülkemiz ve milletimiz için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Bu temennilerle sözlerime son verirken, bizleri burada ağırlayan tüm teşkilat mensuplarımıza ve Bilecikli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum”

Gerçekleşen Programa Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Ak Parti İl Başkanı Serken Yıldırım, Ak Parti Bilecik İl ve İlçe Teşkilatları yanı sıra, Kütahya Milletvekili İsmail Bayırcı, Önceki Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi İlyas Şeker, Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Cemil Yaman, Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak ve Kütahya Milletvekili Mehmet Demir ve çok sayıda partili katıldı.

dsc-0212.jpg

bakan-isikhan-bilecik-bugunden-itibaren-yukselis-sehri-olacak-13.jpg

Bu haber toplam 242 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum