“Baş düşman Amerikan emperyalizmidir!”

“Baş düşman Amerikan emperyalizmidir!”

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi Öncü Gençlik üyeleri tarafından İzmir Alsancak’ta yaşanan Amerikan askerinin başına çuval geçirilmesi olayı ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi Öncü Gençlik üyeleri tarafından İzmir Alsancak’ta yaşanan Amerikan askerinin başına çuval geçirilmesi olayı ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

bas-dusman-amerikan-emperyalizmidir-2.jpg

Vatan Partisi İl Yöneticilerinden Feyzi Köse tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde gündemde yankı uyandıran ve İzmir Alsancak’ta yaşanan, bir takım genç grubunun Amerikan askerlerinin başına çuval geçirmesi ve grubun gözaltına alınması olayına değinildi. Gençlerin serbest bırakılmasının ardından, Vatan Partisi tarafından vatanseverlik hukukunun üstünlüğü belirtilerek, mücadeleye devam edileceği ifade edildi.
Açıklamanın detaylarında, 24 Ağustos 2024 tarihinde Aydınlık Gazetesi tarafından manşetten verilen bir habere atıfta bulunuldu.

bas-dusman-amerikan-emperyalizmidir-1.jpg

Haberde, Türk Donanması’nın gurur kaynağı TCG Anadolu gemisinin, Amerikan amfibi hücum gemisi ile birlikte Akdeniz’de bir tatbikat yaptığı belirtilmişti. Ancak, Amerikan gemilerinin, İsrail’i korumak amacıyla bölgeye gönderildiği ve bu durumun kabul edilemez olduğu ifade edildi. Ayrıca, bu gemilerin İzmir Alsancak Limanı'na demirleyerek Amerikan askerlerinin şehirde dolaşmaya çalıştığı ve buna karşı vatansever Türk gençliğinin tepki gösterdiği belirtildi.
Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Baş düşman Amerikan emperyalizmidir!”

“24 Ağustos 2024 günü Aydınlık gazetesi, manşetten bir haber verdi. Haberde, donanmamızın gurur kaynağı TCG Anadolu gemisinin, Amerikan amfibi hücum gemisiyle birlikte Akdeniz’de bir tatbikat yaptığı belirtildi. Ancak bu Amerikan gemileri, Filistinlileri katleden eli kanlı İsrail’i korumak amacıyla gelen gemiler. Bizim bu tatbikatta ne işimiz var? Yetmedi, bu gemiler 30 Ağustos ve 9 Eylül’ü hedef alarak İzmir Alsancak Limanı’na demirlediler. Ve Amerikan askerleri, kanlı postallarıyla Alsancak’ta dolaşmak istediler. Ancak vatansever Türk gençliği, buna dur dedi.

bas-dusman-amerikan-emperyalizmidir-5.jpg

Türkiye Gençlik Birliği ve Vatan Partisi Öncü Gençlik üyelerinden oluşan 15 fedai, Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdi. Bu eylem, büyük bir mesajdı. Dostu düşmanı iyi tanımak gerekir. NATO müttefikiyiz, Avrupa Birliği ve Amerika dostlarımız gibi görünüyor. Ama hayır, baş düşman Amerikan emperyalizmidir. Tehlikeyi görmezsek, çözüm üretemeyiz. Vatan Partisi programında NATO’dan çıkılması ve Amerikan üslerine el konulması gerektiğini savunan tek partidir. Bu gençler de bu eylemi yaparak bir duruş sergilediler. Ellerine sağlık, alınlarından öpüyoruz. Biz de Bilecik’te bir Amerikan askeri görsek aynısını yaparız.”
Daha önce benzer eylemlerin 2011-2021 yılları arasında gerçekleştirildiği ve bu eylemlerle Amerikan askerlerinin Türkiye'de rahat dolaşamayacağının dünya genelinde mesaj olarak verildiğinin ifade edildiği açıklama şu şekilde devam etti;
“Değerli dostlar, Amerikan emperyalizmi ve İsrail’in işbirlikçisi olan Siyonizm, ikinci bir İsrail devleti kurmak istiyor. Filistin’de canlara kıyıyorlar, yarın Lübnan’da, Ürdün’de, Irak’ta, Suriye’de ve sonunda Türkiye’de bunu deneyecekler. Fırat ve Dicle havzasındaki toprakları istiyorlar. Türkiye’nin de üçte birini ele geçirecekler. İşte bu nedenle Filistin direnişi devam ediyor. Amerika’nın stratejisi, ülkeleri parçalamak ve Orta Doğu’da bir İsrail devleti kurmak. Bu simgesel eylem, Türk gençliğinin Amerikan emperyalizmine karşı verdiği yedinci mesajdır. 2011’de Bodrum’da, 2012’de Antalya’da, 2013’te İskenderun’da, 2014’te İstanbul’da, 2016’da İncirlik’te, 2021’de İstanbul’da çuval geçirme eylemleri yapılmıştı. 2 Eylül’de ise bu eylem tekrar edildi. Bu eylemlerle dünya, Amerika’nın Türkiye’de rahat dolaşamayacağını anlamalıdır.

bas-dusman-amerikan-emperyalizmidir-6.jpg

“Amerikan askerini Türkiye’de rahat gezdirmeyeceğiz”

Vatanseverlik bunu gerektirir. Keşke diğer gençlik grupları da böyle eylemler yapsaydı. Bu gençlerden 10 tanesi tutuklandı, ancak serbest bırakılır bırakılmaz büyük Türk milletine yemin ederek şu demeci verdiler: “Amerikan askerini Türkiye’de rahat gezdirmeyeceğiz.” Eli kanlı bir savaş aygıtının parçası olan Amerikan askerini nerede görsek başına çuval geçireceğiz. Gerekirse 1968 gençliği gibi onları denize dökeriz.
Büyük Türk milleti, dostunu ve düşmanını iyi tanımalı. Amerika’yı, Avrupa Birliği’ni ve İsrail’i dost olarak görmemeliyiz. Çünkü Amerikan emperyalizmi, dünya halklarının başına bela olmuş bir tehdittir. Türkiye dört bir yandan kuşatılmış durumda; Yunanistan’da Amerikan üsleri, silahlandırılan Ege adaları, Girit, Kıbrıs, Kuzey Irak, Kuzey Suriye ve ülkemizdeki İncirlik, Kürecik üsleriyle çevrilmiş durumdayız. Bu üslerin amacı Türkiye’yi bölüp parçalamaktır.
Vatansever gençlik bu eylemi simgesel de olsa yaparak dünyaya bir mesaj verdi: “Amerikan emperyalizmine karşı duruyoruz ve korkmuyoruz.” Bu çuval sadece Amerikan askerinin değil, Amerikan emperyalizminin de başına geçmiştir. İsrail’in de başına geçmiştir. O gençlerle gurur duyuyoruz.
“Her Türk genci Mustafa Kemal’in askeri olmalıdır”

Bu eylemin yanında, Türkiye’ye yönelik emperyalist kuşatma da devam ediyor. Satılmış ve fonlanmış medya aracılığıyla, milletimizin ordusuyla arasını açmaya çalışıyorlar. Ancak geçtiğimiz günlerde Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları mezuniyet törenlerinde genç Harbiyeliler, yemin ederek Mustafa Kemal’in askerleri olduklarını dile getirdiler. Bununla gurur duyuyoruz. Her Türk genci Mustafa Kemal’in askeri olmalıdır. Vatanseverlik bunu gerektirir.
Ordumuzla milletimizin arasını açmak isteyenlere karşı uyanık olmalıyız. Türkiye, dört bir yandan kuşatılmışken ordumuz ve milletimiz arasındaki iş birliğini güçlendirmeliyiz. Bu süreçte Vatan Partisi’nin programına dikkat edilmelidir. Türkiye’nin kuşatılmasına karşı BRICS gibi alternatif oluşumlarla çıkış yolu aramalıyız. Yeni medeniyet Avrasya’dan doğuyor, güneş doğudan yükseliyor. Türkiye'nin Amerika ve AB’nin dayatmalarına boyun eğmemesi gerekiyor.

bas-dusman-amerikan-emperyalizmidir-3.jpg

Amerika'ya karşı durmak, anti-emperyalist bir duruştur ve bu vatanseverliğin olmazsa olmazıdır. Türk milleti, BRICS üyeliği ve komşularıyla birlikte bu kuşatmadan çıkış yolu bulacaktır. Bizler, emek ve namusumuzu koruyarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz.
“Kahrolsun Amerikan emperyalizmi, kahrolsun İsrail Siyonizmi!”
Bu çuval eylemi simgesel olsa da, dünyanın dört bir yanında ses getirmiştir. Türkiye Gençlik Birliği ve Öncü Gençlik gençleriyle gurur duyuyoruz. Vatan Partisi'nin programını izlemeye davet ediyoruz. Kahrolsun Amerikan emperyalizmi, kahrolsun İsrail Siyonizmi! Filistin halkıyla dayanışmamız ve üretim devrimi programımızla yolumuza devam edeceğiz.”

bas-dusman-amerikan-emperyalizmidir-4.jpg

İlgili Haberler

Bu haber toplam 205 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.