Başkan Çelik, Bakan Işıkhan'a talepleri iletti

Başkan Çelik, Bakan Işıkhan'a talepleri iletti

Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a Bozüyüklü firmalar ve iş insanlarından gelen talepleri iletti.

Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a Bozüyüklü firmalar ve iş insanlarından gelen talepleri iletti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bozüyük'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'nda “Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” programı ile sektör temsilcileriyle buluştu.

Veli Çelik, TSO konferans salonundaki buluşmada açılış konuşmasıyla ilimizdeki sanayi ve ticareti hakkında bilgi verirken üyelerden gelen talepleri Bakan Işıkhan'a iletti.

baskan-celik-bakan-isikhana-taleplerini-iletti1.jpg

Konuşmasına davetlilere hoş geldiniz diyerek başlayan Başkan Çelik "Kentimiz Ankara, Bursa, Eskişehir ve Antalya gibi büyükşehirlerin ulaşım güzergahında büyük lojistik avantajları bünyesinde bulunduran noktada bulunmaktadır. Her ne kadar bir seramik kenti olarak anılıyor olsak da demir çelikten kabloya, orman ürünlerine, bütün demir çelik ürünlerinden ambalaj ve kutu imalatına, bisküvi ve kek imalatından, sünger ve alabalık, yumurta imalatına, alçı ve seramik kalıp üretiminden otomotiv yan sanayi kalıp üretimi ve şişe cam imalatları kadar birçok farklı kalemde üretim gerçekleştiriyoruz. Kentimizde yaklaşık 2 bin adet kayıtlı işletmemiz ve 20 bin işçiye istihdam sağlıyoruz. Son zamanlarda maalesef sanayi kuruluşlarımız istihdam edecek işçi ve teknik eleman temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Aynı zamanda bu sanayi kuruluşlarımızda çalışmak üzere çevre il ve ilçelerimizde ciddi manada işçi ve çalışan getirilmesini sağlıyoruz. Buna rağmen sıkıntılar çekilmekte. Yabancı uyruklu çalışanlar da temin edilmeye çalışılmaktadır ve bu konuda yabancı uyruklu çalışanlar için de mevzuata gerekli kolaylıkların sağlanmasını talep ediyoruz. Sayın Bakanım; SSK Borç yapılandırmasını ve işverene taksit kullandırılmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Ekonomik krizden dolayı var olan borçların taksitlendirilmesi, ödeme kolaylıklarının yapılmasını talep ediyoruz. SSK ödemelerini düzenli yapan firmalarımızı ödüllendirmek adına %5'lik indirim oranının yükseltilmesini talep ediyoruz. SSK prim tahsilatlarını peşin ödeme yapan firmalara indirim oranı %5 yerine %8'lik indirim sunulması, firmaların prim tahsilatlarını daha da düzenli ödemesine teşvik olur, tahsilat işlemlerini hızlandıracaktır. Kredi kartıyla yapılan ödemelerde bankalar komisyon kesiyor. Bakanlığımız ve bankalar birliği bir protokol yaparsa hiç olmazsa, üyelerimiz borcunu ödemek istiyor, bu borçtan dolayı ayrıca bankalara bir komisyon ödemesinler. İş kazaları sonucunda işverenleri koruyacak şekilde yeniden düzenlemeler yapılmasını talep ediyoruz. İş kazalarında direkt işveren suçlu muamelesi görüyor." ifadelerini kullandı.

baskan-celik-bakan-isikhana-taleplerini-iletti2.jpg

Bu haber toplam 46 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.