BİLECİK’İN TURİZM DEĞERLERİ ELE ALINDI

BİLECİK’İN TURİZM DEĞERLERİ ELE ALINDI

Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu’nun üçüncü gününde Bilecik’in turizm değerleri ve turizm potansiyeli ele alındı. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleşen sempozyuma alanında uzman birbirinden önemli isimler katıldı. 

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim’in moderatörlüğünü yaptığı ilk oturumda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İnanç Özkaynak, Türkiye Rehberler Birliği Başkanı Ahmet Zeki Apalı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğa ve Turizm Yöneticisi Cevdet Oğuz söz aldı. 

Sempozyumu Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kocabıçak ile Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'da takip etti. 

1-436.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İnanç Özkaynak, Bakanlığın 2018 yılı turizm çalışmaları ve stratejileri hakkında bilgiler verdi. Bilecik’in de içinde bulunduğu önemli turizm destinasyonları üzerinde çalışmaların devam ettiğini aktaran Özkaynak, ilimizin turizmde hak ettiği yere gelmesi adına stratejilerin hazırlandığını ifade etti. 

Türkiye Rehberler Birliği Başkanı Ahmet Zeki Apalı ise turist rehberliği mesleği hakkında salondaki öğrencilere bilgiler vererek başladığı konuşmasında, Bilecik Belediyesi’nin turizm alt yapısını tamamlamak anlamında önemli işler yaptığını söyledi. Bilecik’in doğal ve kültürel yapısı korunarak gerçekleştirilecek eko turizm çalışmalarının önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi. İlimizin kendi başına turizm destinasyonu olacak bir potansiyele sahip olduğunu aktaran Apalı, “Osmanlı çınarının bu topraklardan doğması büyük bir merak uyandırmaya başladı. Bu merak doğru kanalize edildiğinde ciddi anlamda turist çekildiği görülmekte” dedi. 

İç turizmde en büyük problemin konaklama sorunu olduğunu anlatan Apalı, Bilecik’e gerçekleştirilen günü birlik turlarda da aynı sorunla karşılaşıldığını kaydetti. Konaklamaya uygun turlar düzenlenmesi gerektiğini belirten Apalı, “Bilecik’te aslında altın yumurtlayan bir tavuk var. Burada mantar safarisi bile yapılabilmekte” diye konuştu. 

2-438.jpg

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğa ve Turizm Yöneticisi Cevdet Oğuz’da, Bilecik’in doğa ve inanç turizmine uygun olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Son dönemlerde Osmaneli’ne çok geliyoruz mesela, oradaki Dereyörük Köyü’nde kamp yapıyoruz. Bu bölgede aslında üç iklimi birden yaşamak mümkün. Bu bile kendi başına muazzam bir olay. Bilecik bulunduğu konum itibari ile civar illerinde çok fazla nüfus yoğunluğu bulunduruyor. Bu hareketli nüfus değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı. 

Kırsal alanlardan ve köylerden şehirlere yaşanan göçün büyük tehlike arz ettiğini anlatan Cevdet Oğuz, kırsalda gerçekleştirilecek turizm çalışmalarının oradaki nüfusun göçünü de engelleyebileceğinden bahsetti. Gölpazarı’nın Kurşunlu Köyü’nde bunun sağlandığını söyleyen Oğuz, “Bilecik için eko turizm, inanç turizmi, doğa turizmi gibi çok farklı alanlarda turizm dinamikleri harekete geçirilebilir” şeklinde konuştu. 

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim’in, BEBKA’nın ilimizle ilgili turizm çalışmalarına ilişkin sunumuyla ilk oturum sona erdi. 

3-327.jpg

Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu’nun üçüncü gününde gerçekleşen turizm temalı ikinci oturumundaysa, BİDOS Genel Sekreteri Funda Tellici, Bilecik Belediyeler Birliği Turizm Koordinatörü Serkan Bircan, Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlileri Serhat Bingöl ve Burçin Sönmez konuşmalarını gerçekleştirdi.

 

Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.