‘BİLECİK’TE İSTİHDAM İŞKUR İLE DİRİLDİ’

‘BİLECİK’TE İSTİHDAM İŞKUR İLE DİRİLDİ’

İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan, 2017 yılı Bilecik işgücü piyasası talep araştırmasının tamamlandığını açıkladı. İlimize ait bazı istatistiki verileri kamuoyu ile paylaşan Müdür Tozan, Bilecik’te işgücü başvuru sayısının 2016 yılında son yedi yılın en yüksek seviyesine ulaştığını ifade etti. 

2010 yılında bin 405 kişilik işgücü talebinin alındığını, 2016 yılında ise bu sayının 6 bin 664’e yükseldiğini dile getiren Tozan, “İlimizde İŞKUR vasıtası ile 2010 yılındaki işe yerleştirme sayısı 830 iken 2016 yılı itibari ile 2348 olarak gerçekleşmiştir. Bu bilgiler ışığında apaçık görülmektedir ki Bilecik’te istihdam İŞKUR ile dirilmiştir” dedi. 

İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bilecik ili için başvuru sayısı, 2016 yılında son yedi yılın en yüksek seviyesini görmüştür. Toplam başvuru sayısı 10 bin 103 olarak gerçekleşmiştir. 2010 yılında bin 405 kişilik işgücü talebi alınmışken bu sayı 2016 yılına gelindiğinde 6 bin 664 kişiye yükselmiştir. İlimizde İŞKUR vasıtası ile 2010 yılındaki işe yerleştirme sayısı 830 iken 2016 yılı itibari ile 2348 olarak gerçekleşmiştir. Bu bilgiler ışığında apaçık görülmektedir ki Bilecik’te istihdam İŞKUR ile dirilmiştir.

İŞKUR Bilecik ilinde 222 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen faaliyetleri İmalat, İnşaat ve Toptan ve Perakende Ticaret sektörlerinde yer almaktadır.

Bilecik genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin %32,8’inde 409 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. İlimizde açık iş oranı %1,8 olarak hesaplanmıştır. Ayrıca açık işlerin yüzde 64,2’si İmalat sektöründe yer almaktadır. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Seramik İmal İşçisi, Mermer İşçisi, Beden İşçisi’dir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik ve Takım Çalışması’ dır. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve Kendi Çalışanları aracılığı ile aramaktadır.

Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %46,2’sinde 660 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Diğer İmalat Ve İlgili İşçiler (Elle), Seramik İmal İşçisi, Forklift Operatörü, Makine Bakımcı, Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Tavan Vinç Operatörü, Seramik Pres Makinesi Operatörü (Karo), Mermer İşçisi, Makineci (Dikiş), Paketleme İşçisi, Mekanik Bakım Onarımcısı meslekleridir.

Bilecik genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 953 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 4,3 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İnşaat, Madencilik ve Taş Ocakçılığı ile İmalat sektörleridir. Seramik İmal İşçisi, Mermer Ocakçısı, Beden İşçisi (Genel) ve İnşaat İşçisi mesleklerinde istihdam artışı beklenirken İzabeci ve Büro Memuru mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.”

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2589 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum