Bilecik’ten bir başvuru daha
Bilecik’te, coğrafi işaretli ürün başvurularına bir yenisi daha eklendi.
Bilecik’te, coğrafi işaretli ürün başvurularına bir yenisi daha eklendi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, Bilecik’in yöresel lezzetleri arasında yer alan “Fırın Kebabı” için coğrafi işaret başvurusunda bulunulduğunu duyurdu. Bilecik gastronomisinin hak ettiği yeri bulması için çalışmaları devam ettiğini ifade eden Mesut Kaplan, “Asırlık lezzetler gelişiyor ve modernize oluyor” dedi.
Bilindiği üzere; Bilecik’te daha önce “Çukurören biberi”, “Osmaneli Ayva lokumu”, “Osmaneli karpuzu”, “Osmaneli Lefke taşı”, “Pazaryeri helvası”, “Pazaryeri Şerbetçiotu” ve “Bozüyük mercimekli mantı” için coğrafi işaret alarak tescil edilmişti.
Geçtiğimiz günlerde “Nohutlu Mantı” için yapılan başvurudan sonra bu kez “Fırın Kebabı” için başvuru gerçekleştirildi. Bilecik’e özgü daha pek çok yöresel lezzet ve ürün için de coğrafi işaret çalışmalarının yürütüldüğü bilinirken yıl sonuna kadar Bilecik’in coğrafi işaretli ürünlerinde artış kaydedilmesi bekleniyor.
Bu haber toplam 2701 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.