"Bozüyük Ülkemiz İçin Çok Önemli"

"Bozüyük Ülkemiz İçin Çok Önemli"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Bozüyük'te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Bozüyük'te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bozüyük'e gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan protokol ile “154 İlçeye 154 Okul” projesi içerisinde yer alan ve yapımı devam eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bozüyük Anaokulu binasında yapılan çalışmaları inceleyerek bilgi aldı.

sdfsd.jpg

Ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu ve Başkan Bakkalcıoğlu arasında hediye takdimi yapılan ziyarette Hisarcıklıoğlu, Başkan Bakkalcıoğlu ile bir süre görüşerek sohbet etti. Sonrasında Hisarcıklıoğlu Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'na geçerek Meclis ve Meslek Komiteleri İstişare Toplantısına katıldı.

hisadasfs.jpg

Gerçekleştirilen toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Bozüyük TSO Başkanı Veli Çelik, Bozüyük TSO Meclis Başkanı M. Doğan Tunç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve Bozüyük TSO üyeleri katıldı.

hiasdsagf-001.jpg

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bozüyük TSO Meclis Başkanı M. Doğan Tunç "Bu toplantılarımızda karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunuyor, önerilerimizi paylaşma fırsatı buluyoruz. Yaptığımız değerlendirmeler ise dikkatle not alınıp takip ediliyor. Sonuçlanan tüm konular kamuoyu ve sizlerle paylaşılıyor. Sizlerden gelen bütün öneriler ilçemiz ve ülkemiz ekonomisi ve gelişimi için büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bu anlamda sayın başkanımıza katılımları ve destekleri için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

hisadafdg.jpg

Ardından toplantıda söz alan Bozüyük TSO Başkanı Veli Çelik "Seçimden sonra üyelerimizin taleplerini hızlı bir şekilde Oda yönetim kurulu, Yüksek İstişare ve Meclis Başkanımızla birlikte bir program yaptık. Gündem maddeleri belirledik. Bu gündem maddelerinin biri ticari araç yetki belgeleriydi. Hemen hallettiniz. Çünkü üyelerimizin haklı talepleri size iletirken, 25 gün içerisinde kuruldu. Bu konuda size bir kez daha artık teşekkürlerimi sunuyorum. İkinci gündem maddemiz üyelerimizin OSB üyelerimiz tankerle su taşımasıydı. Bizim için bu kabul edilebilir bir durum olmadığını her platformda dile getirdik. Bir önceki valimiz Kemal Bey ve şimdiki valimiz Şefik beyle yaptığımız görüşmeler neticesinde hızlı bir şekilde yol aldık. Yıl sonuna kadar nasip olursa su sorunu tamamen çözülmüş olacak. Artık üyelerimiz de tankerle su taşımayacaktır. Birinci ve ikinci etap ihaleleri yapıldı. Ekim sonunda inşallah bitecektir.

674ecac8-8e1d-4189-9f75-76291326a946sdfsd-001.jpg

Üçüncü gündem maddemiz gümrük müdürlüğümüzdü. Bozüyük'te 2023’te göreve gelir gelmez bu işe odaklandık. Mehmet Muş Bakanımızın son döneminde 14 Mayıs 2023’te oluruyla kuruldu. Resmi Gazetede yayınlandı, artık Bozüyük'te bir gümrük müdürlüğü kuruldu. Katkılarınızla hizmet protokolünü de geçen hafta imzaladık. Ekim ayında artık gümrükleme işlemleri Bozüyük'te yapılacak.

Dördüncü gündem maddemiz olarak Lojistik köyümüz var. 2018'den beri bir türlü yatırım programına alamıyorduk. 2023 yılında yatırım programına alındı, maalesef bir deprem yaşadık 6 Şubat'ta . Camia olarak oraya odaklandık. 2024 yılında ilimizi ulaştırma bakanımız ve ulaştırma bakanımız ziyaret etti. Maliye bakanımız sağ olsun bir ödenek aktarıldı. Şu anda proje revize ve yaklaşık maliyet hazırlıkları devam ediyor. 2023-2024 için hedeflediğimiz dört projemizi de gerçekleştirmiş olacağız.

Proje okulumuz var. Burada sanayicimizin, işverenin ara eleman sıkıntıları var. Proje okulumuzun atölye ve laboratuvar sıkıntıları var. Binamız yeni ama laboratuvar ve atölyeyle ilgili mutlaka çalışma yapmamız lazım. Öğrencilerimize burs veriyoruz. Öğrenci doluluk oranı yüzde yüze yakın. Ama Bozüyük sanayi kenti, daha çok teşvik etmemiz lazım, daha çok emek vermemiz lazım. Oda olarak tamamen lise öğrencilerine burs vermeye başlıyoruz. İnşallah okulumuza atölye ve laboratuvar kazandırırsak belki ara eleman sıkıntısını çözemez ama en azından merhem olur. O konuda çalışmalarımız olacak." şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada "Öncelikle bizi bugün sizler buluşturan Bozüyük TSO'ya teşekkür ediyorum Veli Çelik kardeşim az önce dört maddeyi sıraladı. Müthiş azim ve heyecanla çalışıyor. Uluslararası, bütün dünyada uygulanan bir standart vardır. Uluslararası kuruluş gelip denetler. Bozüyük TSO'nun vermiş olduğu hizmet, kalitesi, standardı uluslararası kuruluş tarafından belgelenen vermiş olduğu hizmet tam beş yıldızlı. Yani Bozüyük'teki üyemizin almış olduğu hizmetin kalitesi ve standardı Paris, Berlin, Londra'dakiyle aynı. Bu kalite anlayışından dolayı yönetim kurulu başkanımızı ve üyelerini, meclis başkanı ve meclis üyelerini, genel sekreterimizi ve tüm çalışanları kutluyorum. Biz daha önce TOBB olarak BŞEÜ'de mühendislik laboratuvarı kurmuştuk. Daha sonra Bozüyük TSO önceki dönem başkanı Buğra ve Veli kardeşim bana geldiler ve Bozüyük'e okul istediklerini söylediler. Biraz önce ziyaret ettik. İnşallah o da bitmiş olacak. Bozüyük ülkemiz için çok önemli. Aslında Bozüyük bir ilçe gibi gözükse de Türkiye'deki birçok ilçeden daha büyük. Onların önündesiniz. Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerinden birisisiniz. Baktığımız zaman Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde 10 tane Bozüyüklü firmamız var. Bu kapsamda Bozüyük OSB yeni yatırımcıları çekmeye ve büyümeye devam etmektedir." dedi.

Ardından toplantı basına kapalı olarak devam ederken Bozüyük TSO üyeleri talep ve sıkıntılarını Hisarcıklıoğlu'na iletti.

dasfsfdsg.jpg

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.