Bozüyük'te "Camii Bakkal" projesi

Bozüyük'te "Camii Bakkal" projesi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bulunan Yenidoğan Camii'nde hayata geçirilen "Camii Bakkal" projesi büyük beğeni topluyor.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bulunan Yenidoğan Camii'nde hayata geçirilen "Camii Bakkal" projesi büyük beğeni topluyor.

bozuyuktye-camii-bakkal-projesi1.jpg

Çocukların yaz Kur'an kurslarına katılımını teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında çocuklara teneffüslerde veya kurs bitiminde ikramlarda bulunuluyor. Çocuklar sıraya geçerek Camii Bakkal Standında bulunan yiyeceklerden istediklerini seçip alabiliyor. Ayrıca proje kapsamında haftada en az bir gün çocuklara dondurma ikramı yapılıyor.

bozuyuktye-camii-bakkal-projesi2.jpg

Yenidoğan Camii İmamı Ercan Babacan "Camii Bakkal" projesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Bu projeyi birkaç yıl önce hayata geçirdik. Yaz Kuran kurslarına katılımın düşük kaldığını görmüştük. Bunun üzerine "Camii Bakkal" projesiyle hem çocukları Kuran kursları için teşvik etmek hem de onların mutlu olmalarını sağlamaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

"Camii Bakkal" projesine çocukların yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Cami İmamı Ercan Babacan bu proje ile Kuran kurslarına katılan çocukların sayısının arttığını, çevre mahallelerde oturan çocukların da Yenidoğan Camii'ndeki Kuran kuslarına katılım sağladıklarını söyledi.

Ercan Babacan yapılan Kuran kurslarında çocukları eğlendirici aktivelerin de olduğunu ve çocukların dini içerikli kutu oyunları oynadıklarını belirtti. Kuran kurslarında puanlama sistemi uyguladıklarını belirten Ercan Babacan, çocukların kursa ve namazlara katılımı ve ezberledikleri dualara göre puan sistemi oluşturduklarını ve yaz kuran kursunun bitiminde birinciye cep telefonu olmak üzere öğrencilere hediyeler dağıtacaklarını ifade etti.

bozuyuktye-camii-bakkal-projesi3.jpg

Camii Bakkal projesini duyan pek çok hayırseverin kendisini arayarak tebrik ettiğini söyleyen Cami İmamı Ercan Babacan, hayırseverlerin en az çocuklar kadar bu projeden memnun kaldıklarını ve projeye katkıda bulunduklarını söyledi.

Ayrıca Cami İmamı Ercan Babacan Camii Bakkal projesi dışında gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsederken Camii Aile Kardeşliği projesi ile her ay düzenli olarak aile ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunduklarını belirtti. Bunun dışında Cami İmamı Ercan Babacan "İhtiyaç sahibi her kardeşimiz bizlere gelerek istekte bulunabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

bozuyuktye-camii-bakkal-projesi4.jpg

Bu haber toplam 507 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum