BŞEÜ ikinci tescilini aldı!

BŞEÜ ikinci tescilini aldı!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülşah Çongur ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan tarafından...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülşah Çongur ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan tarafından geliştirilen yenilikçi buluş, ulusal patent tescili aldı.

“Glifosatın tayininde kullanılmak üzere bir elektrokimyasal biyosensör ve bunun hazırlanma yöntemi” başlıklı patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Başvuru numarası TR2023/002644 olan bu buluş, Patent Cooperation Treaty (PCT) kapsamında uluslararası patent başvurusu sürecine de dahil edildi ve araştırma raporu olumlu sonuçlandı.

bseu-2nci-tescili-aldi.jpg

Buluş, 2022 yılında TÜBİTAK-1002 desteğiyle gerçekleştirilen ve Doç. Dr. Gülşah Çongur’un yürütücülüğünde, Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan’ın danışmanlığında yürütülen “Hidroksiapatit Nanopartikülüne Dayalı Nanobiyokompozit Modifiye Kullan-At Elektrokimyasal Biyosensör Geliştirilmesi ve Pestisit Analizlerinde Kullanımı” başlıklı projeden türetilmiştir. Buluş, BŞEÜ'nün ileri düzey laboratuvar altyapısıyla başarıyla gerçekleştirilmiştir.

bseu-2nci-tescili-aldi1.jpg

Doç. Dr. Gülşah Çongur, buluşun ardından yaptığı açıklamada, “Bu buluş kapsamında geliştirilen biyosensör, su örneklerinde glifosat tayinini mümkün kılacaktır. Teknolojimiz, Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) ve Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alan ‘Amaç 6: Temiz Su ve Sanitasyon’ ile ‘Amaç 14: Sudaki Yaşam’ hedeflerini desteklemektedir. Destekleri için Üniversitemize, Ege Üniversitesi’ne ve TÜBİTAK’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

bseu-2nci-tescili-aldi2.jpg

bseu-2nci-tescili-aldi3.jpg

İlgili Haberler

Bu haber toplam 166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum