BŞEÜ'den önemli katkı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, yerel ürünlerin korunması ve tanıtılması konusunda üstlendiği misyonla Bilecik'e önemli katkılar sunuyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, yerel ürünlerin korunması ve tanıtılması konusunda üstlendiği misyonla Bilecik'e önemli katkılar sunuyor.

Bilecik’in değerli tarımsal miraslarını koruma ve uluslararası düzeyde tanıtma konusunda gerçekleştirilen çalışmalarla yöresel ürünler hem korunuyor hem de dünyaya tanıtılıyor.

Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan’ın öncülüğünde yürütülen çalışmalar çerçevesinde; Bilecik’in değerli tarımsal miraslarından biri olan Bedi Üzümü, uluslararası düzeyde kabul görürken, Slow Food Vakfı tarafından oluşturulan Ark of Taste (Lezzet Arşivi) kataloğuna eklendi. Diğer değerli tarım ürünlerini koruma altına almak ve gelecek nesillere aktarmak için çeşitli projeler yürütülmeye devam ederken, yerel ürünlerin genetik çeşitliliğinin korunması, üretim tekniklerinin iyileştirilmesi ve coğrafi işaretlemeleri gibi konulara yoğunlaşılıyor.

Gelinen süreçte, yürütülen bu çalışmalarla hem yörenin ekonomisine katkı sağlıyor hem de Türkiye'nin kültürel zenginliğinin korunmasına önemli bir katkıda bulunuyor.

bseu-onemli-katki.png

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.