BŞEÜ’den yöresel lezzetlere bilimsel dokunuş

BŞEÜ’den yöresel lezzetlere bilimsel dokunuş

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik’in zengin yöresel lezzetlerine sahip çıkarak bu değerleri koruma ve gelecek nesillere aktarma adına önemli çalışmalara imza atıyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik’in zengin yöresel lezzetlerine sahip çıkarak bu değerleri koruma ve gelecek nesillere aktarma adına önemli çalışmalara imza atıyor.

bseuden-yoresel-lezzetlere-bilimsel-dokunus.jpeg

BŞEÜ Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan ve bölüm öğrencilerini temsilen Sıla Çanakçı, özel bir ulusal kanalda yayınlanan “Şampiyon Lezzetler” programına katılarak, Bilecik’in geleneksel tatlarını tanıttı. BŞEÜ’nün bu alandaki çalışmaları izleyicilerle paylaşıldı.

bseuden-yoresel-lezzetlere-bilimsel-dokunus1.jpeg

BŞEÜ, coğrafi işaretleme süreçlerine katkı sağlarken, geleneksel tarifleri bilimsel yöntemlerle analiz edip geliştirmekte ve üretim yöntemlerini modernize ederek bu lezzetlerin sürdürülebilirliğini sağlamakta.

Akademik bilgi birikiminin sektöre entegre edilmesiyle, Bilecik’in gastronomik mirasının ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması, yerel üreticilerin desteklenmesi ve ekonomik değer oluturulması amaçlanıyor.

bseuden-yoresel-lezzetlere-bilimsel-dokunus2.jpeg

Bilecik’in yöresel mutfak kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve bu değerleri daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmaların devam edeceği bildirildi.

bseuden-yoresel-lezzetlere-bilimsel-dokunus3.jpeg

Bu haber toplam 418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum