CHP 101 yaşında!

CHP 101 yaşında!

Bilecik’te, CHP’nin kuruluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Bilecik’te, CHP’nin kuruluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

CHP Bilecik İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelen bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, burada yaptığı konuşmada, CHP’nin Cumhuriyet’in sigortası olduğunu ifade etti. 31 Mart Yerel Seçimlerine atıfta bulunan ve iktidara hazır olduklarını dile getiren Ali Özdemir, “Biz iktidara hazırız, her şey çok güzel olacak” dedi.

chp1.jpeg

CHP’nin kuruluşunun 101’inci yılını büyük bir gururla kutladıklarını kaydeden Ali Özdemir, CHP’nin yalnızca bir siyasi partiden ibaret olmadığını dile getirdi. Özdemir, konuşmasının devamında, şunları kaydetti:

chp3.jpeg

“9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi yalnızca bir siyasi parti değildir. Cumhuriyetimizin temellerini atan, ülkemizi bağımsız, çağdaş bir devlet haline getiren mücadelenin siyasi temsilcisidir. Türkiye'nin, demokratik, özgür, adalet ve eşitlik mücadelesinde daima en ön safta yer almış bir halk hareketidir. Laik, çağdaş, duyarlı nesiller yetiştirmeyi kendine ilke edinmiş bir okuldur. 7’den 77’ye duyarlı nesilleri Kuvayi Milliye ruhu taşıyan Türk vatandaşlarının buluştuğu yerdir Cumhuriyet Halk Partisi. Savaştan çıkmış harap ve bitap düşmüş bir ülkenin küllerinden doğup, yoktan var edilişinin bir mimarıdır Cumhuriyet Halk Partisi. İnönü'de, Dumlupınar'da, cepheden cepheye savaşmış askeri üniformadan başka kıyafeti olmayan ilk takım elbisesini Sümerbank’tan alan bir siyasi partinin temsilcisidir Cumhuriyet Halk Partisi. Bunun yanında Türk'ün zulüm gördüğü her toprakta biz varız deyip Ayşe'yi tatile çıkarın diyen genel başkanların partisidir Cumhuriyet Halk Partisi. Sevr’i yırtıp, Lozan'ı imzalayanların partisidir Cumhuriyet Halk Partisi. Bugünde ülkemizin içinde bulunduğu zorlu koşullarda her zaman olduğu gibi halkın yanında duran, adaletsizliğe, yoksulluğa, haksızlığa sonuna kadar mücadele eden bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Kurulduğu günden bugüne Ata'mızın deyimiyle kimsesizlerin kimsesi olmuş, cumhuriyetin en büyük koruyucusu ve sigortası olan Cumhuriyet Halk Partisi yaşadığı sürece sigorta olmaya devam edecektir. Sizler olduğunuz müddetçe bundan sonra gelecek nesiller de aynı bizim gibi aynı inançla, aynı güvenle yollarına devam edeceklerdir. Şundan kimsenin endişesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti emin ellerdedir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferlerinin ellerindedir. Bunun örneklerini çok güzel gördük. Geçtiğimiz hafta içerisinde çok güzel bir kurultay yaptık. Otuz bir Mart'ta. Bize verdiğiniz desteklerle biz iktidara hazırız. Her şeyi değiştireceğiz, her şey çok güzel olacak.”

Ali Özdemir son olarak CHP’ye bugüne dek emek vermiş herkese teşekkür ederek, vefat edenlere rahmet diledi.

chp2.jpeg

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum