CHP'den erken seçim çağrısı!

CHP'den erken seçim çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin Bilecik’e geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin Bilecik’e geldi.

chpden-erken-secim-cagrisi-2.jpg

Ensar Aytekin CHP Bilecik İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, erken seçim çağrısı taleplerinin arttığını belirtti.

CHP Bilecik İl Başkanlığı binasında gerçekleşen basın toplantısına, Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Melih Karaçam ve partililer katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, 31 Mart’ta gerçekleşen seçimin hemen ardından, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkın gündemine döndüklerini, halkın ihtiyaçlarına yöneldiklerini belirtti.

chpden-erken-secim-cagrisi-3.jpg

Ensar Aytekin yaptığı açıklamada halkın erken seçim taleplerinin arttığını, yıl sonuna kadar bu oranın daha da artacağını belirterek;

“Cumhuriyet Halk Partisi, sizin de takip ettiğiniz gibi, yerel seçimlerden sonra, özellikle 31 Mart seçimlerinden hemen sonra, Nisan ayında halkın gündemine dönen, halkın sorunlarını, ihtiyaçlarını ve beklentilerini öncelik haline getiren bir parti oldu. 31 Mart seçim sonuçlarında elde ettiği birinciliğini, Türkiye’de yapılan çeşitli anket ve ölçümlerde de sürdürmeye devam eden bir siyasi parti olarak konumunu korudu. Aynı doğrultuda ilerlemeye devam ediyor.

“Son bir buçuk aylık süreçte içe döndük”

Son bir buçuk aylık süreçte ise biraz içe döndük, parti tüzüğümüzü güncelledik.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tüzük kurultayı hakkında bazı çevrelerin, “kavga edecekler, birbirlerine düşecekler, uzlaşamayacaklar” gibi beklentileri vardı. Ancak başta 81 il başkanımız olmak üzere, örgütümüz bu beklentileri boşa çıkardı. Partimizin tarihinde ilk defa, 81 il başkanının tüzük taslağı üzerinde oy birliği sağladığı bir kurultay gerçekleşti. Bu anlamda tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

chpden-erken-secim-cagrisi-5.jpg

Evet, tüzük kurultayımız tamamlandı ve parti yeniden dışa dönük bir pozisyona geçti. Bu arada, meclisimiz de 1 Ekim’de açıldı. Halkın gündeminde işsizlik, yoksulluk gibi konular var ve Cumhuriyet Halk Partisi de halkın beklentilerine hızla yanıt vermeye devam edecek.

“Erken seçim beklentileri %54’e yükseldi”

Erken seçim beklentisi konusunda da halkın talebini daha güçlü bir sesle dile getireceğiz. Son yapılan anketlere göre, bir muhalefet partisinin erken seçim talep etmesi son derece doğal. Ancak biz bu talebi sadece kendimiz için değil, halkın beklentilerine dayanarak dile getiriyoruz. 31 Mart’tan sonraki ölçümlerde halkın erken seçim talebi %30 civarındaydı. Ancak Ağustos sonu, Eylül başındaki anketlerde bu oran %54’e yükseldi. İnanıyorum ki, Ekim ve Kasım aylarında yoksulluğun daha da arttığı dönemlerde bu oran daha da yükselecek. Halkın sesi olarak, Sayın Genel Başkanımızın “Geçim yoksa seçim var” söyleminden hareketle erken seçim talebini dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

chpden-erken-secim-cagrisi-1.jpg

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.