“Dünyanın merkezi İstanbul payitahtır Söğüt ise payitahtın kapısı yani bağ-u tahtadır”

“Dünyanın merkezi İstanbul payitahtır Söğüt ise payitahtın kapısı yani bağ-u tahtadır”

743. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde konuşan Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut; “Dünyanın merkezi İstanbul payitahtır, Söğüt ise payitahtın kapısı yani bağ-u tahtadır” dedi.

743. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde konuşan Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut; “Dünyanın merkezi İstanbul payitahtır Söğüt ise payitahtın kapısı yani bağ-u tahtadır” dedi.

Başkan Ferhat Durgut konuşmasında;

“Türkiye'nin dört bir yanından katılım sağlayan kıymetli hanımefendiler, beyefendiler, geleceğimizin teminatı değerli gençler, Söğütlü hemşehrilerim.

Bu yıl 743.sü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük şenliklerine Hoş Geldiniz, diyor sizleri saygıyla selamlıyorum.

ferhat3.jpg

"SÖĞÜT DİRİLİŞİN KALBİDİR"

Söğüt dirilişin kalbidir. Hepimiz şu anda eşsiz bir tarihi mirasın gölgesinde, Söğüt'te Ertuğrul Gazi ocağındayız.

1071'de atılan Anadolu'nun Türk İslam Yurdu olma kıvılcımı, Söğüt'te bir meşale olmuştur. Söğüt, 3 kıtada 7 iklimde adalet ile hükmeden koca bir Çınar'ın tohumlarının atıldığı topraklardır. Dünyanın merkezi İstanbul payitahtır. Söğüt ise payitahtın kapısı yani bağ-u tahtıdır. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım 743.'sünü idrak edeceğimiz bu Kutlu törenlerin tarihinden kısaca söz etmek istiyorum.

Oğuzların Kayı boyundan olan Ertuğrul Gazi Hazretleri 400 çadırla geldiği bu kutlu topraklarda, 1281 yılında hayata gözlerini yummuştur. Kayı aşiretine mensup olanlar ve özellikle Karakeçili aşireti Ertuğrul Gazi'nin ölümünden sonra her yıl Eylül ayının 2 pazar günü onun türbesini ziyaret ederek, şölenler tertiplemiş, cirit, güreş gibi milli oyunlarla atalarını anmışlardır.

derhat2.jpg

Şifalı pilavlar, gözlemeler, bazlamalar pişirerek çadırlarda ikramlarda bulunmuşlardır. Değerli protokol üyeleri, sevgili Yörük ve Türkmenler, kıymetli Misafirlerimiz, bu düşüncelerle Söğüt'ten çıkıp Anadolu Türk Birliği'ni teşhis eden oradan büyük bir dünya İmparatorluğu Kuran, Kutlu ceddimiz ettiğimiz Ertuğrul Gazi'yi, Osmangazi'yi, tüm ecdadımızı bir kere daha rahmet ve şükranla anıyor, tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile dünyanın her yerinde şehadet mertebesini yükselmiş ecdadımıza, bugün birlik ve beraberliğimize musallat olan bölücü terörle mücadele eden kahramanca can veren Aziz Vatan evlatlarımıza, en derin Şükran ve hissiyatımla cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

743. Ertuğrul Gazi'yi anma ve Yörük şenliklerine katılımlarından dolayı Cumhurbaşkanı yardımcımız Sayın Cevat Yılmaz'a, Milliyetçi Hareket Partisi genel sekreterimiz Sayın İsmet Büyükatamana, hiçbir konuda yardım ve desteklerin esirgemeyen Bilecik valimiz Şefik Aygöl’e, Milletvekilimiz Sayın Halil Eldemir'e, ilçe kaymakamımıza emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve buraya uzaktan yakından gelerek bu Kutlu toyun sürdürülebilmesine katkıda bulunan fedakar yörüklerimize ve siz değerli misafirlerimize şahsım ve ilçem adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

ferhat1.jpg

ferhat.jpg

İlgili Haberler

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.