FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
İl Genel Meclisi Mart ayı son birleşimini 7 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdi. Birleşimde İl Özel İdaresi 2015 yılı faaliyet raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
İl Genel Meclisi Mart ayı son birleşimini 7 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdi. Birleşimde İl Özel İdaresi 2015 yılı faaliyet raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
İl Genel Meclisi Mart ayı son birleşimini 7 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi salonunda gerçekleşen birleşimde 3 gündem maddesi görüşüldü.
Birleşimde ilk olarak İl Özel İdaresi 2015 yılı faaliyet raporu ele alındı. Konuyla ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant bilgi verdi. Nalbant Vali adına faaliyet raporunu sunmak üzere söz aldığını ifade ederek şunları dile getirdi: "2015 yılı mali yapımıza baktığımızda 23 milyon 400 bin TL gibi bir gider bütçesi yapmıştık. 28 Kasım 2014 tarihinde. Öz kaynaklarımızı 10 milyon 848 bin TL gibi ek bütçe ile İller Bankasına borçlanma ile arttırmış toplam 34 milyon 200 bin TL gibi öz kaynak gider bütçemize ulaşmıştık.
Yine gelir bütçemize baktığımızda 23 milyon 400 bin TL gibi gelir tahmini yapmıştık. 67 milyon 92 bin TL yıl içerisinde iller bankasından, kalkınma ajanslarından, köy hizmetleri personelimiz için gelen ücretler ilave edildi. Artı borçlanmalar. Bir sene önceki 2014'ten devreden yatırım projeleri 43 milyon olmak üzere toplam 144 milyon 569 bin TL gibi 2015 yılında gelir bütçesine kavulmuştuk." dedi. Nalbant daha sonra genel anlamda 2015 yılında yapılan faaliyetlerden bahsetti.
Nalbant'ın bilgilendirmesinin ardından 2015 yılı faaliyet raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
Birleşimde daha sonra Bozüyük Düzdağı ve Doruk köyü ile Söğüt Kepen köyü sınırlarında kalan rüzgar enerji santrali yapmak maksadıyla hazırlatılan imar planlarının onaylatılması talebi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşüldü.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mayir Küçük konuyla ilgili bilgi verirken, rüzgar enerji santrali yapmak maksadıyla hazırlatılan imar planlarının onaylanmasının komisyonca uygun görüldüğünü kaydetti. Küçük'ün bilgilendirmesinin ardından rapor meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
Birleşimde son olarak mülkiyeti Bilecik Belediyesine ait 468 ada, 255 numaralı taşınmaz ile mülkiyeti Bilecik İl Özel İdaresine ait 468 ada 251 ve 256 numaralı taşınmazların Bilecik Belediyesinin ihtiyaçları ve kullanım kolaylığı nedeniyle her iki idarenin de uhdesinde olan mülkiyet m2'lerinin değişmemesi koşulu ve gerekli trampa imkanının oluşabilmesi için, taşınmazların tevhiden ifraz işlemi yapılması talebi hakkında İmar ve Bayındırlık, Araştırma ve Geliştirme ile Plan ve Bütçe Komisyonlarından gelen raporlar görüşüldü.
Üç komisyonda yaptığı inceleme sonucunda, takas işlemi yapılmadan önce, arsa üzerindeki mevcut bina durumunun depreme dayanıklı olup olmadığı, yıkım kararının bulunması halinde masrafının ne kadar olacağı hakkında, güçlendirilmesi gerekiyorsa güçlendirme maaliyetinin İl Özel İdaresi teknik ekiplerince hesaplanması, İl Özel idaresi teknik raporunun hazırlanmasından sonra karar verilmesini uygun gördü.
Komisyonların rapoları tek tek oylandı ve il genel meclis üyeleri raporları oy birliği ile kabul etti.
Birleşim gündem maddelerinin görüşülmesinin ardınan sonra erdi. İl Genel Meclisinin Mart ayı son birleşimine, İl Özel İdaresi'ndeki tüm birim müdürleri katılırken, ayrıca İl Genel Meclisi eski üyesi olan Küre Muhtarı İbrahim Göğercin'de birleşimi takip etti.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.