Hurda parçalarını sanata dönüştürüyor

Hurda parçalarını sanata dönüştürüyor

Bilecik Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Derneği Başkanı ve MHP Belediye Meclisi Üyesi Sezer Sargıl, hurda demir ve çelik parçalarını işleyerek esere dönüştürüyor.

Bilecik Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Derneği Başkanı ve MHP Belediye Meclisi Üyesi Sezer Sargıl, hurda demir ve çelik parçalarını işleyerek esere dönüştürüyor. Evinin altında kurduğu atölyede kılıç, bıçak ve kılıf üreten Sezer Sargıl, hobi olarak başladığı çalışmalarını her geçen gün ilerleterek sanata dönüştürüyor.

AA’dan Tayyip Hoşbaş’ın haberine göre, 44 yaşındaki Sezer Sargıl, çocukluğundan itibaren tarihe meraklı olduğunu söyledi.

Kılıçlara merakının, ünlü aktör Cüneyt Arkın'ın filmleriyle başladığını belirten Sargıl, "O sahneleri izlediğimde hep bir kılıcım olsun isterdim. Mesleğimin yanında hobi olarak bu işe başladım, her geçen gün de bu sanatı bir üst seviyeye taşımaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

hurda-parcalarini-sanata-donusturuyor2.jpg

Evinin balkonunda başladığı kılıç ve bıçak yapımında kendisini geliştirdiğini anlatan Sargıl, ürünlerinin beğenilmesiyle evinin bir bölümünü atölyeye dönüştürerek asıl işinden kalan zamanının büyük bölümünü burada geçirdiğini ifade etti.

Sargıl, öncelikle kitaplardan edindiği bilgilerle çizim yaptığını aktararak, şöyle devam etti:

"Hurda malzemeleri burada eğe ile işliyor, üzerine süslemeler yapıyorum. Sadece kılıç değil, kılıf da hazırlıyorum. Çizim yapıldıktan sonra araç parçaları, tren rayları ve daha birçok metalden bıçak ve kılıç yapıyorum. Serüven bıçakla başladı, daha sonra kılıçla devam ettim."

"Bir kılıcın üretimi için 4 ay çalışıyorum"

Hurda parçalarını birbirine ekleyerek, kaynatarak ve döverek işlediğini, bir kılıcın üretimi için yaklaşık 4 ay çalıştığını söyleyen Sargıl, yaptığı kılıçlardan bazılarını siyasetçilere, dizi ve filmlerde kullanılmak üzere sanatçılara hediye ettiğini dile getirdi.

Tarihteki bazı önemli isimlere ait kılıçların replikalarını çalıştığını da dile getiren Sargıl, "Bu işin eğitimini almadım, sadece kitaplardan okuyarak öğrendiğimle buralara geldim. Bu atölyeye geldiğimde her şeyi unutuyorum. Bir komutanın savaşta askerlerine odaklandığı gibi ben de burada yapacağım kılıca yöneliyorum." diye konuştu.

Bu haber toplam 2371 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum