İHH artan şiddete dikkat çekti!

İHH artan şiddete dikkat çekti!

İHH Bilecik Kadın Kolları Komisyonu önderliğinde başkaca STK’ların desteğiyle son dönemde artan şiddet olaylarına dikkat çekmek üzere basın açıklaması gerçekleştirildi.

İHH Bilecik Kadın Kolları Komisyonu önderliğinde başkaca STK’ların desteğiyle son dönemde artan şiddet olaylarına dikkat çekmek üzere basın açıklaması gerçekleştirildi.

Atatürk Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte topluluk adına açıklamalarda bulunan Berfin Gün, toplumda artan şiddet olaylarına karşı tedbir alınması gerektiğini ifade etti. Uyuşturucu başta olmak üzere kontrolsüz sosyal medyanın güvenli toplumun önündeki en önemli etkenler olduğuna vurgu yapan Berfin Gün, açıklamasında, şunları kaydetti:

“Ülkemizde son zamanlarda artan ve her birimizi üzen ferdi şiddet ve suç hadiseleri meydana gelmektedir. Yaşanan bu hadiselerde, nice canlar hayatlarını kaybediyor ve nice aileler yakınlarının acısını yaşıyor. Son olarak, geçtiğimiz hafta Fatih’te yaşanan elim hadisede, gencecik iki kız evladımız maalesef katledildi.

ihh1.jpeg

Benzer olayların önüne geçilmesi için acil bir şekilde tedbirlerin artırılmasını, adli ve hukuki adımların atılmasını beklemekteyiz. Onlarca suç kaydı bulunan insanların toplumun içerisinde tehlike saçtığı bilinmektedir. Cinayet, uyuşturucu, taciz, tecavüz, gasp ve hırsızlık suçları başta olmak üzere işledikleri suçlarla masum insanlara zarar veren suçluların topluma karışmalarının önüne geçilmelidir.

Adalet Bakanlığı’nın 2024 verilerine göre, ceza infaz kurumlarındaki mahkumların %34 ü uyuşturucu madde ile bağlantılı suçlardan ceza almış durumda. Başka bir deyişle, bu durum ülkemizde işlenen her üç suçtan birinin uyuşturucu nedeniyle gerçekleştiğine işaret etmektedir. Bu istatistik, uyuşturucu ile mücadelenin ne kadar acil bir ihtiyaç olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Suçluların cezalandırılmasının ve ıslahının önüne geçen infaz yasasında değişiklik yapılmasını, sokakların kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplum için daha güvenli hale getirilmesini bekliyoruz.

Unutmamalıyız ki çocuklarını ve kadınlarını koruyamayan bir toplumun güvenli bir geleceği olamaz. Okula gitmesi gerekirken ufacık bedenleri toprakta yatan çocuklarımızın ahı hepimizin boynunda.

ihh2.jpeg

Uzun zamandır toplumun önemli bir kesimi tarafından da sosyal medyada yaşanan rezillikler, skandallar konuşuluyor ve bu durumdan dolayı rahatsızlıklar dile getiriliyor. Sosyal medyanın karanlık yüzünden çocuklarımızı, gençlerimizi nasıl koruyacağız endişesi ile yaşar hale geldik. Özellikle bazı çevrimiçi platformlar iyice zıvanadan çıkmış vaziyette. Günümüzde dünyanın en kritik sorunlarından biri haline gelen sosyal medya platformlarının topluma verdiği zararın önüne geçmek için de herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Kadın cinayetleri, taciz, çocuk istismarları hepimizin yüreğinde tarifsiz bir acı bırakıyor. Suçlular mevcut düzenin sunduğu müsamahadan cesaret buluyor. Ceza sistemimizdeki hafifletici sebepler, iyi hal indirimleri, yetersiz denetimler, adeta suça davetiye çıkarıyor. Suç işleyenler her seferinde daha da cesaretleniyor. Bizler de bu kötülüklere karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Bu milletin vicdanı sessiz kalamaz, kalmayacak!

Sivil toplum kuruluşları, yöneticiler, ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ihtiyaç duyulan adımları atmalı, toplumsal huzur ve güvenin tesisi için gerekenleri yapmalıdır. Yeryüzünün tüm kirliliklerine karşı, akışı değiştirecek güçlü bir ses oluşturmak için tüm vicdanlı yürekler bir araya gelmelidir. Şefkati ve merhameti öncelemeli, acıları paylaşmalı ve yeni acıların yaşanmaması için gerekli tedbirleri almalıyız. Ülkemizdeki cinayet, vahşet, uyuşturucu ve istismar gibi her türlü kötülüğe karşı hep birlikte mücadele etmeli; Filistin’de yaşanan işgalci İsrail soykırımına karşı da sesimizi yükselterek tüm bu kötülüklere dur demeliyiz!”

Bu haber toplam 410 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.