'İnhisar Narı'ndan antioksidan özellikli toz ürettiler

'İnhisar Narı'ndan antioksidan özellikli toz ürettiler

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Teknolojisi Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, İnhisar'da düzenlenen 3'üncü Nar Festivali'nde, narın tohumundan ürettikleri ve antioksidan özelliğe sahip tozu tanıttı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Teknolojisi Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, İnhisar'da düzenlenen 3'üncü Nar Festivali'nde, narın tohumundan ürettikleri ve antioksidan özelliğe sahip tozu tanıttı.

Ürettikleri nar tozuna ilişkin bilgiler veren Mesut Kaplan, üzerinde uzun süre çalıştıktan sonra elde ettikleri tozun unlu mamullerinde kullanılabileceğini söyledi. Mesut Kaplan, açıklamasının devamında, şunları kaydetti:

inhisar-narindan-antioksidan-ozellikli-toz-urettiler1.jpg

“Elde ettiğimiz ürünler içerisinde Nar’ın yağı, pekmezi, Nar ekşisi, Nar reçeli, Nar şerbeti, Nar çayı gibi birçok sayıda ürün yaptık. Nar’ın her şeyini değerlendirdik. Tohumundan da, toz oluşturduk. Bu toz çeşitli unlu mamullerin yapılmasında kullanılabilir. Katkı maddesi olarak kullanılabilir. Üretilen ürünlerin besleyici özelliğini artırmak için kullanılabilir. Bu ürün böylece bütün bölgede yetişen Nar’ı her şekilde değerlendirmiş olacağız. O yüzden bu konuya biz önem verdik.

Ekmek yapımında una katkı olarak, doğrudan ekmek değil ama una katkı olarak kullanılabilir. Hem besin değerini artırır hem de Nar’ın kedisine ait olan çeşitli antioksidan özellikleri veya bazı faydalı özellikleri var. İçerisindeki bileşimde bulunan maddelerin ekmeği besleyici özelliğini geliştirdiği için tercih edilmesi gereken bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.”

inhisar-narindan-antioksidan-ozellikli-toz-urettiler2.jpg

Kaynak:Kemal AYDEMİR

Bu haber toplam 1821 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum