Melek Mızrak Subaşı’ndan cevap: Adliyenin yolunu gösterdi

CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı, son günlerde kendisini hedef alan eleştirilere ve yöneltilen iddialara cevap verdi.

CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı, son günlerde kendisini hedef alan eleştirilere ve yöneltilen iddialara cevap verdi. Melek Mızrak Subaşı, ortaya atılan iddialarla ilgili ise adliyenin yolunu göstererek, “Yargı yolu açıktır, herkes savcılığa başvurabilir. Bu kirli algı kampanyasından artık kurtulmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

dsc-0019.jpg

Melek Mızrak Subaşı, partisinin il başkanlığı binasında, İl Başkanı Ali Özdemir, Milletvekili Yaşar Tüzün, Merkez İlçe Başkanı Melih Karaçam ve diğer partililer ile birlikte basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında son günlerde gündeme gelen iddialar ve eleştirilerle ilgili birçok konuya yanıt veren Melek Mızrak Subaşı, karalama kampanyalarına en güzel cevabın 31 Mart’ta halk tarafından verileceğini söyledi. Subaşı, “Seçimi kazanacağımız anlaşılıyor, karalama kampanyaları yapılıyor. Güzel bir farkla seçimi kazanacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

TOPLANTIYA NİYE KATILMADI?

Melek Mızrak Subaşı, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Biliyorsunuz ki hakkımızda birçok iddia yayınlanıyor. Biz de artık seçime çok az bir zaman kala bununla alakalı bir açıklama yapmak istedik. Öncelikle geçtiğimiz günlerde Kent Konseyi’nin bir programı oldu. Kent Konseyi’nin programında birçok belediye başkan adayımız orada kendileriyle ilgili sorulan soruları cevapladılar. Buna neden katılmadığımızla ilgili bize birçok soru geldi. Hem vatandaşlarımızdan hem basın mensuplarından. Bizler geçtiğimiz hafta Çarşamba günü bir proje tanıtım toplantısı yaptık. Çok da başarılı geçen bir proje tanıtım toplantısıydı. Kendimizi yeterince anlattığımızı düşündük. Ardından Kent Konseyi'nin bize getirdiği teklifle birlikte İl Başkanımız, Milletvekilimiz, İlçe Başkanımızla bir değerlendirme yaptık. Ve katılmama kararı aldık. Çünkü kendimizi yeterince anlattığımızı düşündük. Bunu kamuoyuna saygı ve sevgi ile duyurmak isterim. Herhangi bir polemik aramak çok yersiz. Zaten Bilecik'te 20 adayıyız. Ve oraya da katılan zannediyorum altı belediye başkan adayımız vardı. Bu tamamen bizim tercihimize göreydi.

“BELEDİYE BAŞKANININ İLGİLENMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Bir diğer konu, Bilecik Belediyesi bir açıklama yaptı. Doğalgaz ile ilgili. Belediye doğal gazı kaçak bağlatmış diye. Şimdi açıkça söylemek gerekirse, belediye başkanının bu kadar küçük detayla ilgilenmesi mümkün değil. Altta oluşan minik sıkıntılar olabilir. Biz de geldiğimizde bununla alakalı yetkililere idari soruşturma açarız. Neden böyle kaynaklandığını da görürüz. Ve bunu açığa kavuştururuz diye düşünüyorum.

dsc-0016-001.jpg

“PROJEYİ TEKRAR ŞEKİLLENDİRDİK”

Bilecik Belediyesiyle başladık onunla bitirelim istiyorum. Projelerle ilgili bir proje tanıtım toplantısı yaptığımızı belirtmiştim. Ve çok güzel vizyon projelerimiz vardı. Tevfik Bey Caddesi'yle ilgili yaptığımız projenin çalıntı, alıntı olduğunu iddia ettiler. Ben biliyorsunuz ki beş yıl boyunca belediyedeydim. Bunu üç buçuk yılında belediye başkan yardımcısı görevindeydim. Son bir buçuk yılında da Belediye Başkan Vekili Koltuğunda oturdum. Belediye başkan yardımcılığı görevindeyken birebir tüm projeleri yürütendim. Atatürk Parkı'nın altında benim kendi imzam vardır. Birçok projede olduğu gibi. Şimdi tabii ki projede Tevfikbey Caddesi yayalaşıyor. Planlayan ben ve kendi ekibimdim. Tevfikbey Caddesi'nde oluşan kısım doğrudur. Ama bizler bütün ekip arkadaşlarımla birlikte projeyi tekrar şekillendirdik. Kaldı ki aynı proje olsa bile, zaten belediyeye hizmet eden araçlar kullanılacak. Ben bunu şahsım olarak farklı bir noktada uygulamayacağım. Yine güzel ilimize hizmet etmek amacıyla kullanılacak. Ama ihaleyle alınan projede Tevfikbey Caddesi olduğu doğrudur. Ama tasarım detayları farklıdır. Biz hiçbir projeyi kopyalamaya ihtiyaç duymuyoruz. Bunu da sevgi ve saygıyla duyurmak istiyorum.

dsc-0029.jpg

“ÇOK GÜZEL BİR FARK ATACAĞIZ”

Süreç artık çok yakın, seçimi kazanacağımız anlaşılıyor ve çeşitli karalama kampanyaları yapılıyor. Bizim gönlümüz rahat. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Güzel bir farkla kazanacağımıza da inanıyoruz. Yakın zamanda son 75 gün kala birtakım oyunlar oynandı. Tabii ki bunun karşı partiden bize gelmesi kabul edilebilir. Ama 2019 yerel seçimlerinde ittifak yaptığımız partinin bizi bu kadar karalamaya çalışması gerçekten can acıtıcı ve can yakıcı. Bizler yolumuza bakıyoruz. Kendi projelerimizi yapıyoruz.

Umuyorum pazar günü sandıklarda halkımız gerekli cevabı verecektir. Biz sandıktan alnımızın akıyla çıkacağız. Çok güzel de bir fark atacağız. Ben inanıyorum. Yolda gördüğümde Bilecik'teki yaşayan vatandaşlarımdan gelen tepki bu. Son 75 gün kala yapılan bu oyun bana değil Bilecik halkına yapılmıştır. Hepimiz aynı şekilde düşünüyoruz. Bazı aksaklıklar oldu önemli değil. 1 Nisan itibariyle kaldığımız yerden devam edeceğiz.

“ÇALIŞAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK”

Bir başka konu, işçi çıkarımlarıyla ilgili birtakım dedikodular kulağımıza geliyor. Melek başkan gelirse bütün işçileri buradan çıkaracak diye. Ben yine buradan sesleniyorum. Ben bir buçuk yıl boyunca belediye başkan vekilliği yaptım. Hiç kimse, hiçbir çalışanımın da çalışan arkadaşlarımın da canını yakmadım. Bu da böyle olacaktır. Çalışan her zaman çalışmaya devam edecektir.

Yasal prosedürler var. Geldiğimizde kaç işçi alınmış, hangi yasal prosedürlere göre alınmış, elbette ki bakmak durumundayız. Bizim kendimize göre, kendi isteğimize göre hareket etmemiz mümkün değil. Çünkü belediye bir kamu kurumu ve bizim bir limitimiz var. Yüzde 40’a kadar alım yapabiliyoruz. Ama bugün tabii ki duyumlarımız bunlar, iddialar sadece söylediklerim. Bu limitin aşıldığı yüzde 46, 47’lere vardı. Tabii ki bu limitler aşıldıysa eğer mevcut görevde olan belediye başkanı direkt zimmet çıkıyor. Bunun hesabını bizlere de kendileri verecek. Ama biz dediğimiz gibi biz çalışan tüm arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız.

dsc-0035.jpg

“YARGI YOLU AÇIK, HERKES SAVCILIĞA BAŞVURABİLİR”

Son olarak biliyorsunuz biz birçok denetim geçirdik. Sayıştay ve müfettiş denetimleri geçirdik. Bu doğalgazla ilgili de alımlarla ilgili de. Hiçbir kusurumuz bulunmadı. Eğer bir kusurumuz varsa lütfen bunlar iddia edilmesin, yargı yolu açıktır. Cumhuriyet Başsavcılığı'na herkes başvurabilir. Ve bu kirli algı kampanyasından artık kurtulmamız gerekir. Yasalar var, hukuk var. Bizler doğru yolumuzda ilerliyoruz.”

dsc-0033-001.jpg

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum