Münür Şahin’den “Ortak Akıl” Çağrısı!

Münür Şahin’den “Ortak Akıl” Çağrısı!

Yeminli Mali Müşavir ve Uluslararası Bağımsız Denetçi Münür Şahin, Bilecik’in destek ve hibelerden daha fazla yararlanarak proje artışlarını sağlamak adına işbirliği vurgusu yaparak ortak akıl çağrısında bulundu.

Yeminli Mali Müşavir ve Uluslararası Bağımsız Denetçi Münür Şahin, Bilecik’in destek ve hibelerden daha fazla yararlanarak proje artışlarını sağlamak adına işbirliği vurgusu yaparak ortak akıl çağrısında bulundu.

Münür Şahin, üniversite, meslek odaları, kamu ve özel sektör başta olmak üzere kentteki tüm paydaşların birlikte hareket etmesiyle birçok sorunun ortadan kalkacağına dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak bazı öneri ve tavsiyelerde bulunan Münür Şahin, şunları kaydetti:

“Bilecik ve ilçelerinin proje desteği, hibe, kredi gibi uygulamalardan daha fazla yararlanması için üniversite, meslek odaları, kamu ve özel sektör işbirliğini artırmalıyız.

Bakanlıklar, BEBKA, Kosgeb, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleri, AB Destekleri, Yatırım Teşvikleri, İşkur vb. kurumların yayınladıkları alanlarda proje desteklerinden ve avantajlarından daha fazla yararlanabiliriz.

Belediyeler ve özel idare olarak büyükşehirlerin rahatlığı içinde değiliz. Çevremizde büyükşehre bağlı il ve ilçelerde özellikle projelerde imar konularında esnek bir yönetim anlayışıyla hareket ediliyor. Örnek verirsek Sapanca turizm konusunda çok yol aldı. Bungolov (küçük ev modelleri) ile çok başarı sağladı. Yine tarımsal işletmeler, tesisler konularında da durum aynı. Bizler il olarak çoğu projelerde belediye veya özel idarede imara takılıyoruz. İmarın bu konuları aşmasında çözümler üretmeliyiz.

Sakarya Nehri kıyısında turizm anlamında değerlendirilebilecek çok değerli alanlar var. Karavan alanları, örnek tarım alanları ve küçük evler, parklar konusunda projeler yapılabilir. Yine köylerimizde çok kötü görünüme sebep olan prefabrik evler yerine örnek projeler üretilebilir. Sanayi alanında yapılan projelerin bir kısmı da yer sorunu, imar sorunu gibi nedenlerle desteklerden yararlanamıyor bu sorunları çözebiliriz.

Bunlara birçok örneği dahil etmek mümkün. Aslında sorunları büyük oranda biliyoruz, çözümlerinin de çoğunu. Kurumlar olarak bir araya gelip ortak akılla ilimize, ilçelerimize daha fazlada katkıda bulunabilir, hibe ve desteklerden daha çok yararlanabiliriz. Ticaret ve sanayi odaları, il müdürlükleri, üniversite, meslek odaları kısaca ilgili özel ve kamu kurum ve kuruluşları ve belediyelerimizle ile uyum içinde çok büyük yol alabiliriz. Yeter ki isteyelim.” ifadelerini kullandı.

munur-sahinden-ortak-akil-vurgusu1.jpg

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.