Mv. Tüzün’den kurultay değerlendirmesi

Mv. Tüzün’den kurultay değerlendirmesi

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, partisinin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen tüzük kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, partisinin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen tüzük kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Milletvekili Yaşar Tüzün, tüzük ile birlikte parti programında da değişiklikler yapıldığını ifade etti.

Partisinin 101’inci kuruluş yıldönümü törenine katılan Milletvekili Tüzün, burada yaptığı açıklamada, partilerinin 31 Mart Yerel Seçimlerinden 1’inci parti olarak çıktığına atıfta bulunarak iktidar olmak üzere hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade etti. Tüzün, kurultayın temasının ise “Her derdin vardır bir çaresi adı da Cumhuriyet Halk Partisi” ifadesini kullandı.

CHP Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, kurultaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

“Sayın Genel Başkanımız seçildiği kurultayda özellikle tüzüğün daha demokratik hale gelmesi için bir taahhütte bulunmuştu. Önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da benzer sözü vermişti. Bu kurultay çok daha önce olması gereken bir kurultaydı ancak yerel seçim takviminin başlamış olmasından dolayı seçimlerin sonuna kaldı. Geçtiğimiz hafta itibariyle kurultayımızı gerçekleştirdik. Bu kurultayda öncelikle yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin birinci parti olması, bu olgu üzerinde bir çalışma yapılmış olması büyük memnuniyet verici oldu. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye'nin birinci partisi ve önümüzdeki ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi parlamentoda çoğunluğunu sağlayabilecek milletvekili sayısı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden de bir arkadaşımızın Cumhurbaşkanı seçilmesi çok konuşuldu. Bu yönüyle baktığımız zaman da kurultayın ana teması ‘Her derdin vardır bir çaresi adı da Cumhuriyet Halk Partisi’ oldu.

Bu tema üzerinden tüzüğümüzü değiştirdik. 30’a yakın tüzük maddesi değişti. Evet beklenen belki de çok olmadı ama bu doğaldır. Çünkü ne kadar tüzük maddesi değiştirseniz de bir başka arkadaş farklı yorumlayabilir. Ama çok sayıda arkadaşımız fikrini bildirdi ve olgunlaştı. Büyük çoğunluğu oy birliğiyle, birkaç maddesi de oy çokluğuyla geçti. Artık bundan sonra 4-9 Eylül tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi Haftası olarak ilan edildi.

Büyük bir olgunluk içerisinde kurultayımızı tamamladık. Sadece tüzük değişmedi, programımız da değişti. Bu programda tüm hedefimiz önümüzdeki ilk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olması, parlamentoda milletvekili çoğunluğunu aşması ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir Cumhurbaşkanı olması yolunda çalışmalar başlatıldı. Birleşerek, bütünleşerek, kucaklaşarak, sarılarak bu süreci hep beraber yürüteceğiz. O nedenle kamuoyunda ufak tefek teknik konular, ayrıntılar özellikle havuz medyasında konuşulurken bunların çok önemli olmadığını gözlemledik ve yaşadık” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 30 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.