'ŞAMPİYONLAR TEPESİ NEDEN YAPILDI?'
CHP'nin Belediye Başkan Adayı Semih Şahin, Bilecik Belediyesi'nin yapmış olduğu projeleri eleştirdi. CHP'nin Başkan Adayı Şahin; 'Geldiğim günden beri Şampiyonlar Tepesi neden yapıldı diye herkese soruyorum, 700 bin lira harcamışlar. Herkese sordum niye yapıldı diye cevap alamadım. Size de soruyorum, ne işe yarar? Eğer halkın ihtiyaçları için projeler üretmezseniz böyle her şeyi çarçur edersiniz.' dedi.
CHP'nin 24 Haziran 2018 seçimindeki cumhurbaşkanı adayı ve eski milletvekili Muharrem İnce'nin mitinginden önce toplanan kalabalığa konuşan CHP'nin Belediye Başkan Adayı Semih Şahin şunları dile getirdi:
'İKİ ÖNEMLİ UNSUR VAR'
“Diğer siyasetçiler gibi bol keseden vaatler bulunmaya gelmedim. Bu kente faydası olup olmayacağı belli olmayan, ölçülüp biçilmemiş bir sürü havadan projeler anlatmaya da gelmedim. Benim vaatlerim havai şeyler değil. Belediyecilik hayatımda gördüğüm iki önemli unsur var. Bir; ben belediye başkanı olduğumda adaletli olacağım. Adaletli olmak demek herkese eşit hizmet sunmak demektir. Herkese eşit mesafede durmak demektir. Şuralı buralı, o partili bu partili demek değil; herkese eşit mesafede durmak demektir. Bunları derken tamamen tarafsız mı duracağım? Yok, tamamen tarafsız olmayacağım. Halktan yana taraflı olacağım. İkincisi; şeffaf olmak. O koltuğa oturduğum gün itibariyle mal beyanında açıklayacağım. Pek tabi bir şey de yok zaten. Emekli öğretmen çocuğuyum. İşlerimizde genel ya belediye ya üniversitede oldu. Biz belediyeyi halka hizmet belediyeciliği olarak yaptığımız için varlık yok yani. Başkanlığımın son yılında da malım mülküm olmayacak muhtemelen. Aynı şekilde tüm müdürlerimin de mal beyanını alacağım. Rant belediyeciliği değil halk belediyeciliğinin olduğu kanıtıdır. Sadece bu ikisini gerçekleştirdiğimizde belediyenin diğer her türlü sorunun baştan çözmüş oluruz. Uzaya bir şey yollamayacağım, havada uçuşan teleferik falan yok öyle şeyler.
'15 YILDA NESEF ALMAYA İHTİYACI OLMUŞ'
Bilecik’in 15 yılda nefes almaya ihtiyacı olmuş. Üniversite ve askeriyeyi çıkarsanız sivil nüfusu 40 bin olan bir şehirde trafik sorunun yaşanması ayıp bir şey. Bunun sebebi plansız gelişme. Bana hep soruyorlar; O koltuğa oturduğunda ilk ne yapacaksın? diye. Plan yapacağım diyorum. Bu şehirde hiç plan yapılmamış her şey günü birlik, günlük çözümlerle olmuş. Şehir içi trafik kilitlenmiş. İnsanlar gökyüzünü doğru dürüst göremiyor bile. Yeşil iyice yok olmuş. Bizim doğamız, iklimimiz 81 vilayet içerisinde en güzel iklime sahip ama yeşile, parklara hasret kalmışız. Hepimiz nefes almak istiyoruz bu şehirde. Karı koca bir banka, alışverişe gitse çıktığında oturup bir çay içecek yeri yok. İnsan hiç olmaz bir kaç bank koyar, parkları işler hale getirir. Bu tür olumsuzlukları çoğaltabiliriz. Bu olumsuzlukları bizim belediyecilik anlayışımızla çözeceğimize inanıyorum. En seven çarşısına yapılmaya çalışılan, çoğu insanın ne yapıldığını bilmediği, Bilecik’in gönlüne bir hançer gibi saplanmış. Kent için geliştireceğimiz projeleri halka sunmadan, kimseye sormadan, ben bilirim deyip iki dudağın arasında işler yapmaya kalkarsanız böyle insanların kaynaklarını boşa harcarsınız. Aynı şekilde Kayı Plaza iki dükkan fiyatına birilerine peşkeş çekilmiş, belediye binasız ve sinemasız kalmıştır. Benim çocukluğumda, gençliğimde Birlik Sineması Türkiye'nin sayılı güzel sinemalarından biriydi. Bizler çocukluğumuzda tüm sanatçıları, tiyatroları o sinemada seyrettik. Oraları yıkıp elde ettiğiniz gelirle ancak Hamsu Vadisindeki yürüme yolunu yaparsınız. Bu kadar paraya her şeyimiz harcanmış. O yolda da yürümek tehlikeli ve yasaktır yazıyor. Mühendis olduğum için rakamlarla bakarım. 2014 seçimlerinde de 11 tane vaatte bulunmuş 3,5 tanesi yapılmış. Yani sınıfta kalmış bunlar. Geldiğim günden beri Şampiyonlar Tepesi neden yapıldı diye herkese soruyorum, 700 bin lira harcamışlar. Herkese sordum niye yapıldı diye cevap alamadım. Size de soruyorum, ne işe yarar? Eğer halkın ihtiyaçları için projeler üretmezseniz böyle her şeyi çarçur edersiniz. Bu Cuma yeni garaja gittim. En kalabalık saatinde. %10 civarında bir doluluk var. Yazın ısınmıyor, kışında soğumayacak. 24 milyon lira harcanmış. Bu belediye bütçesinin 3’te 1’i kadar. Bu paralar sizlerin, bizlerin cebinden çıkan para. Bunları öğrenince içim sızladı. Kime sordunuz da oraya yapıyorsunuz o garajı. Bu hem günah hem ayıp.
'BURADA ALT YAPI SORUNU OLAMAZ'
Bana dediler ki Bilecik’te alt yapı sorunu var. Allah vergisi öyle bir eğim var ki bu kentin, insanlar bu eğimi yaratabilmek için, Eskişehir’de, Konya’da trilyonlar harcıyorlar. Burada her şey hazır. Burada alt yapı sorunu olamaz. Varsa bu para eksikliğinden değil bilgi eksikliğindendir. Buranın tüm alt yapı sorunun çözmek için yapılacak tek şey var; bunun daire çapını doğru hesaplayacaksın, bu kadarını da bilin bari.,
'OSMANLI BAŞLI BAŞINA BİR MARKA'
Hamama gideyim dedim. Arıyorum acaba yanlış yere mi geldim diye. Osmanlı Hamamı yapıyorsanız Osmanlı Mimarisi olması lazım. Bir gittim TOKİ binası gibi bir şey var ortada. İçeri girdim, hamamcı dedi ki; biz yedi göbek hamamcıyız, böyle hamam görmedik. Hele bu teleferik projeleri beni öldürüyor. İki önce seçim Edebali'ye teleferik diyorlar. Son seçimde milletvekili adayları Söğüt'e teleferik diyor. Bu dönem aslında Eskişehir'e teleferik bekliyordum ama geri adım atıp Edebali'ye teleferik yapacağız diyorlar. Projeler öncelikleri olarak teleferik öncelikli bir yatırım değil. Çok daha fazla şeylere ihtiyaç var. Bunlara inat Edebali'ye teleferiği ben yapacağım. İçimi acıdan bir şey daha var. Dışarıda siz nerelisiniz denildiğinde, “Bilecik” dediğimiz zaman hala Urfa Birecik’le karıştırılıyor. Bu hepimizi kırıyor. Bunun çözümü nedir? Bilecik şehrini markalaştırmamız lazım. Bizlerde markalarımızı yaratmamız lazım. Bizim kentimiz Osmanlı'nın kurulduğu kenttir. Bu başlı başına bir marka zaten. Ancak bu markayı yaratabilmek başka bir şeydir. Buda bilgi, birikim ve tecrübe ister. İkinci markamız da mermer ve seramik. Bu şehirden çıkmasına rağmen mermerle ilgili hiç bir şey yok. Kentimizi bu iki unsurda markalaştıracağız. Gelen yatırımcılarla şehrimizde hiç bir tane işsiz bırakmayacağız. Ve ben bunun hep peşinde olacağım.' dedi.
Konuşmasının sonunda belediye başkanlığını kazandığı taktirde belediye çalışanlarının asgari ücretinin 2.200 TL olacağını vurgulayan Semih Şahin, şehirde düzensiz dağılan göçmenler içinde göç idaresi birimi kuracağını belirtti.
Bu haber toplam 3999 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.