Bilecik Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Müdür Serkan Bircan, Bilecik’in son bir yılda 1 milyonu aşkın yerli ve yabancı turist ağırladığını belirterek, “Bakanlığımız Türkiye Yüzyılı verileri çerçevesinde 90 milyon turist 100 milyar dolar turizm geliri hedeflerine Bilecik olarak önemli katkı sağlanmıştır.” dedi.
Serkan Bircan, hafta boyunca gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler verdiği açıklamasının devamında, şu ifadelere yer verdi:
“Bağrında Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna ev sahipliği yapmış nice yiğitleri barındıran, dört bölgede toprağı bulunan ve dört iklim kuşağında yer alan, yeşilin her tonuna sahip kadim şehir Bilecik’te doğa turizmi, alternatif turizm, agro turizmi, tatuta turizmi, sağlık turizmi, gastronomi turizmi, extreme sporların cazibe merkezi olması ve bulunduğu stratejik konumu sayesinde yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bir konuma gelmiştir. Bunun yanında ülkemizde ve gönül coğrafyamızda büyük bir ilgi ile takip edilen dönem dizileri ve filmlerin etkisi ile yerli ve yabancı turist sayısında da ciddi bir artış olduğunu gözlemlemekteyiz.
Yıl bazında 6 Turizm Belgeli ve yıldızlı başta olmak üzere toplam 60’a yakın Belgeli Konaklama tesisimizde 200 bine yakın konaklama, müzelerimize 30 bin yerli ve yabancı ziyaretçi, tarihi ve kültürel turistik yerlerimize 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turistin geldiğini göz önünde bulundurursak, Bakanlığımız Türkiye Yüzyılı verileri çerçevesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılında 90 Milyon Turist 100 Milyar Dolar Turizm Geliri hedeflerine Bilecik olarak önemli katkı sağlanmış olunmaktadır.
Eşsiz doğal güzelliklerimizin yanı sıra kültürel ve tarihi zenginliklerimizle Bilecik’imizin turizmi her geçen yıl daha da büyüyor ve gelişiyor. Dünden bugüne tarih ve kültür şehri Bilecik’te şanlı mirasa sahip çıkarak İl Merkezi ve İlçelerimizde başta Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali Hazretlerinin türbe ve çevre düzenlemeleri olmak üzere tüm manevi büyüklerimizin, şehitliklerimizin, Vakıf eserlerimizin, Orhangazi İmaretimizin ve Sivil Mimari Örneklerimizin gerçek anlamda vücut bulması ve gelecek nesillere aktırılabilmesi için rekreasyon, konservasyon ve restorasyon çalışmalarımızı da önemle yürütüyoruz. Bir yandan bunları yaparken diğer yandan da ilimizde tüm kurum ve kuruluşlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin kültürel etkinliklerine de katkı sağlamayı aksatmıyoruz.”