19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törende Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Eskişehir Hava Savunma Komutanı Hava Tümgeneral Ertunç Ertufanlı, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hüsnü Avcı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Çelenklerin sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşması Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hüsnü Avcı tarafından yapıldı.

Başkan Avcı burada yaptığı konuşmada, Kahraman Gazilerin vatan uğruna sergiledikleri kahramanlıklara duydukları minneti vurguladı.

Başkan Hüsnü Avcı yaptığı konuşmada;

“Bugün her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içindeyiz.

“Gaziler fedakarlık timsalidir”

Bundan 103 yıl önce, Sakarya meydan muharebesinin kazanılmasını müteakip, 19 eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından baş komutanımız Atatürk’e Gazilik unvanı verilmiştir.

Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden aziz ulusumuzun şehadet şerbetini içemeyen evlatları hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşımaktadır.

Gazilik Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının, fedakarlığının yaşayan destanı gazi ise, bu destanı yazan kahramanın adıdır. Fedakarlık timsali değerli gazilerimiz, ulusumuzu bir birine bağlayan değerlerin başında, tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar gelmektedir.

Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta kurtuluş savaşı olmak üzere, Kore’de, Kıbrıs’ta, teröristlerle mücadelede, 15 Temmuz hain darbe girişiminde ve nice harekatlarda hayatlarını kaybeden aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimizin eseridir.

“ Birlik ve beraberliğimizin sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız”

Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında vefa duygusu gelmektedir. Bu bilinçle şundan emin olunuz ki sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız.

Kahraman gazilerimiz, yüce milletimizin asaletinin bir göstergesi olarak büyük bir vakaar örneği sergiliyorsunuz. Kayıplarınız karşısında gösterdiğiniz sabır ve metanetinin kaynağının

Gönülleriniz de yaşattığınız vatan, millet ve bayrak sevgisi olduğunu çok iyi biliyoruz.

“Fedakarlığınızın hiçbir karşılığı olamaz”

Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla bizlere her zaman güç ve ilham kaynağı olmaktasınız. Sizler için yapılan hiçbir şey, eşsiz fedakarlıklarınızın bir karşılığı, bedeli olamaz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve şerefle yaşamamızı siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincinde olarak, başta ebedi komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ve her zaman desteği ile güç aldığımız yüce milletimize şükran ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, Şehit Abdülhamit Bilgen Ortaokulu öğrencilerinin günün anlam ve önemine ilişkin okuduğu şiirler dinlendi.

Gerçekleşen törene;

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Eskişehir Hava Savunma Komutanı Hava Tümgeneral Ertunç Ertufanlı, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hüsnü Avcı başta olmak üzere il protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri