AK Parti Bozüyük'te Ersin Çam Dönemi

AK Parti Bozüyük 8. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye tek aday olarak giren Ersin Çam, AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı seçildi.

AK Parti Bozüyük 8. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye tek aday olarak giren Ersin Çam, AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı seçildi.
Metristepe Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongreye AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Ali Demirel, Önceki dönem Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, 25-27. Dönem Osmaniye Ak Parti Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İl Koordinatörü Mücahit Durmuşoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve İLBANK Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yağcı, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İnhisar Belediye Başkanı Nihal Arslan, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, AK Parti Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Semra Aydemir, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, teşkilat mensupları ve partililer katıldı.
Gerçekleştirilen kongrede ilk olarak Divan heyeti oluşturuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasına geçildi.

Protokol konuşmalarına geçilirken ilk olarak AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Ersin Çam söz aldı. AK Parti'nin ülkemiz siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir şekilde tam 22 yıldır aralıksız olarak memleketimize ve ülkemize hizmet ettiğini belirten Ersin Çam: "Allah'a hamdolsun ki memleketimize önceden hayali dahi kurulamayan benzersiz ve muhteşem eserler kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. Bunları tek tek anlatacak değilim, buna zaman yetmez. Ancak başınızı hangi yöne çevirirseniz çevirin her yerde eserlerimizi görebilirsiniz. Bu noktada alnımız ak, başımız dik eyvallah. İlk günkü çalışma azmimizden, kararlılığımızdan, heyecanımızdan, davamıza olan bağlılığımızdan hiçbir şey kaybetmedik. İnşallah hep birlikte cumhur ittifakı kardeşlerimizle beraber 22 yıldır olduğu gibi nice seçim zaferlerine daha birlikte imza atacağız." dedi.

"160 projeyi tamamladık"
Bozüyük'te AK Parti döneminde yapılan çalışmalara değinen Ersin Çam "Başınızı nereye çevirirseniz çevirin, memleket ve millet yararına yaptığımız hizmetleri görebilirsiniz demiştim ya, işte içinde bulunduğumuz bu Metristepe Kültür Merkezi de bizim Bozüyük'e kazandırdığımız eserlerden sadece bir tanesi. Sadece burası değil tam 160 projeyi, 160 eseri bitirip, tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduk. Bizden önce Yeşilkent ne haldeydi? Yeşilköydü! Bir de şimdi bakın: Yeşilkent parkı ve amfi tiyatrosu çevre düzenlemeleriyle milletimizin emrinde. Ancak son dönemde burada etkinlikler planlanmadığını, adeta buranın kaderine terk edilmek istendiğini üzülerek görüyoruz. Merak etmeyin kardeşlerim, oraları da geçmişte Bozüyük'e kazandırdığımız tüm eserleri de yeniden ayağa kaldıracağımız, yeniden ihya edeceğimiz günler yakındır inşallah. 4 Eylül Şehitler Parkı ve Yaşar Doğu Caddesi bizden önce ne haldeydi, şimdi ne halde? Mahalle konakları yaptık, birçok okulumuza çeşitli spor tesisleri yaptık. Bisiklet yolları yaptık, bu sebeple sağlık bakanlığımızın hediye ettiği 600 adet bisikleti çocuklarımıza dağıttık. Dispanser binasını arazisi ile birlikte satın alarak huzurevi yaptık. Yediler mahallemizin tamamını Musapınarı Mevkisi de dahil olmak üzere kilit taşla donattık. Türbin Mesire alanını yeniledik, halkımızın hizmetine sunduk. Hatırlayın ağaçlar rüzgardan milletimizin üzerine yıkılır olmuştu. OSB, yeni okullar, yeni derslikler, sevgi evlerini yaptık. 1594 adet TOKİ konutunu yapıp teslim ettik. Binlerce öğrencimizin faaliyetlerini sürdürdüğü kapalı spor salonunu yaptık. Modern hastanemiz, diş hastanemiz, hızlı tren nereye bakarsak bakalım bizim eserlerimiz hamdolsun. Kardeşlerim, 2013-2018 yılları arasında Bozüyük Belediyemizce halkımıza kazandırdığımız bu eserlerin toplam bedeli 800 trilyon liranın üzerindedir. İş ürettik iş, laf değil, heykel değil, eser ürettik." dedi.

"Bu davaya küslük olmaz"
Ersin Çam konuşmasında birlik beraberlik mesajları verirken "İnşallah çok yakında gençlik merkezimiz ve modern futbol sahamız da halkımızın hizmetinde olacak. Anlatacak çok şeyimiz var. Hayallerimiz var, memleket ve millet namına; hayali olmayanın hedefi olmaz, hedefi olmayanın mücadelesi olmaz, mücadelesi olmayanın da başarısı olmaz olamaz. İçimizden dostlarımız, arkadaşlarımız bana ulaşarak çeşitli konulardaki kırgınlıklarını dile getirdiler. Ben bir kardeşiniz olarak, bir evladınız olarak kim kırgınsa onun ayağına gitmeye, kapısını çalmaya hazırım. Fakat kardeşlerim bu davaya küslük olmaz, bu davaya kırgınlık olmaz, ömrünü memleketine ve milletine vakfetmiş bir liderin yol arkadaşlarına küslük yakışmaz. Kardeşlerim; vatanımız bir, bayrağımız bir, davamız bir, yolumuz bir! Öyleyse bu küskünlük, kırgınlık niye? O halde gelin sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi; bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet... Evet bu düşüncelerle sözlerime son verirken kongremizin vatanımıza milletimize ve Bozüyükümüze hayırlı olmasını diliyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum" şeklinde konuştu.

"Umudun, icraatın ve geleceğin adı AK Parti"
Sonrasında AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Konuşmasına mahalle muhtarlarının 19 Ekim muhtarlar gününü kutlayarak başlayan Serkan Yıldırım" Umudun, icraatın ve geleceğin adı AK Parti sloganıyla yola çıktığımız kongrelerimiz kapsamında gerçekleştireceğimiz Bozüyük 8. Olağan İlçe Kongremize hepiniz hoş geldiniz.
Kongrelerimizin ilkini Merkez ilçemizde yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Rabbim bizim için tazeleme ve bayrak yarışı olan yine bizim için muhasebe vesilesi olan kongrelerimizi hayırlı eylesin.
AK Parti ailesi olarak Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 23 yıldır sadece Türkiye’de değil tüm mazlum coğrafyaların tek ümidi olarak haklı mücadelemizi büyük bir azimle sürdürüyoruz.
Geçen 23 yılda AK Parti samimiyet ve güven oldu. AK Parti umut, icraat, gelecek oldu. Milletimiz karşılaştığı her zorluğu, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile aşabileceğini düşünmektedir. Öyle ki; Türkiye'de 58 milyon nüfusla; kişi başına 3 bin dolar milli gelir vardı. Bugün ise 86 milyon nüfusun kişi başına düşen milli geliri 13 bin dolar oldu. Birileri sadece yaptığımız yolları ve hastaneleri bahane buluyorlar, 'sadece yol, hastane yaptınız' diyorlar. Bunlar, bu milletin ülkenin hizmetine dönük işlerdir.
Bunların yıllarca sadece konuştukları; yapılan icraatları eleştirmek oldu. Keşke icraatlarımızı nasıl yaptığımızı da izleselerdi şimdi ilimizde su sorunu olmazdı. Aynı sorunu geçen sene yaz aylarında da yaşadık. Öyle görünüyor ki kendisine rol model edindiği abisinin yolundan giden Belediye Başkanımız; şehrine uğrarsa bu sorun çözüme kavuşacak." dedi.

"Bu ülkeye sevdalı bir kadroyuz"
Serkan Yıldırım konuşmasında AK Parti'nin Bozüyük ve Bilecik belediyelerini tekrar kazanacağını belirtirken " Değerli misafirler; Parti ayırt etmeksizin tüm vatandaşları kucakladığını söyleyen Belediye Başkanımıza soruyorum?
Madem siyasi parti ayırt etmeksizin vatandaşları kucaklıyorsun, park alanlarına ve okul bahçelerine kurdurduğumuz kamelyaları neden kaldırttın? Yoksa AK Belediyeciliğin yaptığı hizmetleri görmeyi hazmedemiyor musun? Kusura bakma tüm icraatları kaldırmaya senin gücün yetmez. Şehri yeniden inşa etmen lazım. Çok değeri misafirler tekrar ediyorum. Biz bu ülkeye sevdalı bir kadroyuz. Vatandaşımızın çektiği hiçbir sıkıntıya gözlerimizi kapatmıyoruz. Milletimizin derdi bizim derdimizdir. Milletimizin her serzenişinin başımızın üzerinde yeri vardır. Bizim bu millete aşkımız var.
Milletimiz hiç merak etmesin! Önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde gecemizi gündüzümüze katarak Bilecikimiz’i ve Bozüyükümüz’ü AK Belediyeciliğe tekrar kavuşturacağız. 23 yılın 22’sini iktidarda sürdüren ve her yılını büyük eserlerle, hizmetle ve milletin dertlerine derman bulmakla geçiren bir parti olarak; AK Parti’miz bir mensubu olmak büyük bir şereftir. Kıymetli AK Davamıza gönül vermiş dostlarım sözlerime son verirken; Katil İsrail’in Gazze şeridinde düzenlediği saldırıda şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’a ve Filistin’de, Gazze’de şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Rahmet-i Rahman'a kavuşan, bugün aramızda olmayan mensuplarımızı, gönüldaşlarımızı, dava ve yol arkadaşlarımı rahmetle yâd ediyorum. Bir kez daha sizleri saygıyla selamlıyorum." dedi.

"Cumhurbaşkanımıza layık yol arkadaşı olun"
AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir yaptığı konuşmada Türkiye Buluşmaları sırasında vatandaşlardan aldığı dönüşleri ifade ederken " Bugün 8. olağan Bozüyük İlçe Teşkilatımızın kongresi dolayısıyla bir aradayız. Kurulduğumuzdan bugüne, ilçe başkanlarımızdan, kadın kolları başkanlarımızdan, gençlik kolları başkanlarımızdan, il genel meclisi üyelerimizden, belediye meclis üyelerimizden, belediye başkanlarımızdan, mahalle yöneticilerimizden, köy temsilcilerimizden ve AK Parti'ye gönül vermiş tüm dava ve yol arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Hepsine şükranlarımı ifade ediyorum. Eylül ayının başında TBMM de yasama arasındayken sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla Türkiye Buluşmaları yaptık. Ben bir milletvekiliniz, bir kardeşiniz olarak 6 farklı ilde bu programlara katıldım. Bu programlarda bu teşkilat çalışmaları esnasında birçok yerlerde birçok temaslarımız oldu. Orada şunu gördük; milletimiz hakikaten AK Parti ile gönülden bağlı ve AK Parti'yi gönülden seviyor. Ama tüm partili ve teşkilat arkadaşlarımıza da bir sorumluluğu da yüklüyor, ve onda da şunu söylüyor: 'Sayın Cumhurbaşkanımıza layık yol arkadaşı olun, onun gibi olmaya çalışın, onun gibi bu memleket için gayret sarf edin, onun gibi mesai harcayın, onun gibi milletle el ele tutuşun, millet için yürüyün'. Bu gerçekten büyük bir sorumluluk. Teşkilatımızda bugüne kadar görev yapmış arkadaşlarımızın her biri sorumluluk duygusuyla hareket ettiler. Bundan sonra görev alacak arkadaşlarımızın da aynı sorumluluk içerisinde ve vatandaşımızın bizden beklentisine cevap verecek nitelikte dava ve yol arkadaşlığı yapmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"Yaparsa AK Parti yapar"
Vekil Eldemir vatandaşların AK Parti'nin yaptıkları hizmetleri takdir ettiğini ifade ederken "Bizleri yaptıklarımız hizmetlerden dolayı milletimiz takdir ediyor. Şu anda bile her noktada bir konuyu konuşurken 'Yaparsa yine AK Parti yapar' diyor. Bu noktadan hareket ederek bizlerin hizmet noktasında vermiş olduğunuz noktayı layıkıyla götürmemiz lazım. Bundan şüphe yok. Biz şunu biliyoruz: Eğer bizde bir başarı varsa, aslında bu milletimizin başarısı. Biz geride bıraktığımız yıllarda hizmet ettiysek milletimizin sayesinde ettik. 1999 ve 2002 seçimlerini biraz hatırlayalım. Parlamentoda 1999 yılında 5 tane parti vardı. Ama 2002 yılında bu 5 partiden eser bırakmadı, yenilerini getirdi. Eğer bizler de bulunduğumuz sorumluluğun farkında olmazsak bizi buraya getiren millet, bizleri de tekrar götürebilir. İşte bizim hepimizin bütün gayreti bu noktada birlik ve beraberlik içinde milletimize hizmet etmek, devletimize hizmet etmek olmalı. Çünkü insanlığın bizden umudu var, çünkü dünyanın bizden umudu var." dedi.

"Bozüyük'ün her köşesinde hizmetimiz var"
Bozüyük'te AK Parti döneminde pek çok proje ve hizmet yapıldığını ifade eden Vekil Eldemir "Gerçekten Bozüyük'te çok işler yaptık. Bunlar saymakla bitmez. Yapılacakları anlatsak onlar da anlatmakla bitmez. Ama ben bir üzüntümü size ifade edeyim. Kendi yaptığımız tesislere birilerinin müsaadesiyle girmek gerçekten benim zoruma gidiyor. İşte bunun için aklımızı başımıza almamız lazım. Bundan sonrası için daha gayret içinde olmamız lazım. Bizim, Bozüyük'ün her köşesinde hizmetimiz var. Her taşın altında mutlaka bir emeğimiz var. Burada 6 yıl Bozüyük Belediye Başkanlığı yapmış arkadaşımız Fatih Bakıcı var. Onun Bozüyük'e yapmış olduğu parklar, alanlar, hizmetler, kapalı pazarlar, halı sahalar vs. hepsini saymakla bitiremeyiz. İşte bizim bundan dolayı önümüzdeki döneme daha iyi hazırlanmamız ve büyük bir gayret içerisinde teşkilatlar olarak omuz omuza olmamız gerekiyor. Bozüyük bunu başarır." şeklide konuştu.


"Nice 22 yıllar iktidarda olacağız"
Sonrasında Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Demirel söz aldı. Ali Demirel sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını ileterek başlarken "Biliyorsunuz AK Parti diğer partilerden farklı bir parti. Bizde kongreler olurken koltuk kapma yarışı, makam, mevki kapma yarışı olmamıştır. Tüm kongrelerde arkadaşlarımızın tek bir amacı hizmet etmek, iyiliğe hizmet etmek, davaya hizmet etmek, hayra hizmet etmek, kardeşliği, birliği, beraberliği korumak üzerinedir. AK Parti'de hiyerarşi yoktur. Her kim ne görev verilirse tek bir gayesi vardır, memlekete hizmet, kendi bulunduğu iline, ilçesine hizmet etmektir. Bu bağlamda baktığımız zaman olağan kongrelerimiz içerisinde 'Türkiye Yüzyılı' iddiasını içeren bir döneme giriyoruz. Bu vizyonla birlikte bu hedefi kardeşlik ruhu içerisinde dostluğu, birliği beraberliği pekiştirme dönemindeyiz. Hayırlı uğurlu olsun. Kadim coğrafyamızda yaşananları hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın nasıl mücadele verdiğini de biliyoruz. Ömrünü Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne, tam bağımsızlığına, refahına, huzuruna harcamış bir liderin mensuplarıyız. Bizim sorumluluğumuz ağır. Yolumuz zor, meşakkatli. 22 yıldır iktidardayız. Hamdolsun, nice 22 yıllar da iktidarda olacağız" şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilat mensuplarına ve vatandaşlara hitaplarını içeren bir video izletildi. Sonrasında 2024 yılı bütçesi ve 2025 yılı tahmini bütçesi kabul edildi.
Kongrenin son bölümünde AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Seçilen Ersin Çam ve Yönetim Kurulu Üyeleri sahneye çıkarak hep birlikte fotoğraf çektirdi.
AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı seçilen Ersin Çam'ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Naim Demirbağlar, Selman Kahveci, İsmail Tunç, Mehmet Gülçek, İsmail Karaca, Tahsin Ersoy, Orhan Badın, Murat Dur, Sadiye San, Emre Çelik, Selim Topal, Rıdvan Demir, Ebru Kaçan, İsmail Durmuş, Kısmet Sağlam, Zeynep Karamal, Muhammet Enes Ortaköy, Hamit Alpay, Halime Türkyılmaz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Bilecik Haber Haberleri