BAKAN ÇUBUKÇU’YA AÇIK MEKTUP

ŞADİ ERDAL

Sayın Çubukçu, size bu mektubu yazmaktan üzgünüm. Çünkü, Başbakan Erdoğan’ın en çok şikayetçi olduğu bürokrasiden, yani sizin bakanlığınızdaki işlemeyen bürokrasiden,. Sayın Başbakanımız, “Ayağımıza pranga vuruyorlar, çalıştırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. İçimiz kan ağlıyor” diyordu. Başbakanın bu çağrısını duyan halk “Pranga”ların çözülmesini sağlayacak yeterli desteği verdi.

Sayın Bakanım; sizin bakanlığınızdaki “pranga”cıların düzenekleri kırılmayacak mı? Kırılamazsa bu Başkanımızın politikasına aykırı olmaz mı?

İlimizde Bilecik Üniversitesi kuruldu. İlçemiz Bozüyük’te Yüksek Okulumuz var. Bozüyüklüler Yüksek Okula fazla öğrenci ve hatta fakülteye çevrilmesini istiyorlar. Üniversite yetkilileri ise bina sıkıntısını ileri sürerek bu isteği yerine getiremiyorlar. İlçede 2010 yılı başından itibaren hummalı bir bina arayışı yaşandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ilçedeki 75. yıl ilköğretim binasının talebe sayısı yetersizliği sebebiyle 2010 – 2011 eğitim yılında bu okulda eğitim yapılmamasını karalaştırır. Üniversitenin ilçelerinde gelişmesini isteyen Bozüyük halkı, boşaltılmasına karar verilen 75. yıl İlköğretim okulu binasını üniversiteye verilmesi teklifini önce ilçe, sonra il yetkililerine ve bilahare üniversite yetkililerine düşüncelerini açıklarlar. Milli Eğitim camiası ve ilin yetkili makamları teklife olumlu bakarlar. Üniversite yetkilileri 5 Temmuz’a kadar bina üniversiteye devrelidikleri takdirde 2010 – 2011 eğitim öğretim döneminde ilave 120 talebe ile okulda öğretime başlayabileceklerini belirtir.

Hızlı bir çalışma sonucunda ilin yetkili makamları ile üniversite arasında mutabakata varılarak anlaşma imzalanır. Ne var ki anlaşmayı bakanlığınızın da onaylaması gerekmektedir.

“İşin iyisi altı ayda çıkar” atasözüne rağmen, altı ayıda aşmasına rağmen Bakanlığınızdaki “Pranga”cılar anlaşmaya “pranga” vurmuş olmalılar ki bir türlü onaylayıp göndermiyorlar. Bu davranış hükümetinizin politikasına da aykırı. Zira, hükümetiniz yetkileri Ankara’da toplama anlayışını yıkarak illerin yetkilerini, genişletme yolunu seçti. Buna rağmen bu olayda oludğu gibi bazı aksaklıklar zamanla ortaya çıkıyor.

Sayın Başbakan, Bozüyük – Mekece yol açılışına geldiği zaman kendisine 2000 kişinin işini kaybettiği Toprak fabrikası çalışanlarının sorunları anlatıldığında “Ben ilk defa burada sizden duyuyorum bu olayı” dedi. Ankara’ya döndüğünde derhal ilgilendi ve ilgilendiği kısa zamanda belli oldu.

Üniversite yetkilileri, il yetkililerinin yakın davranışını göz önünde bulundurarak önümüzdeki öğretim yılında 120 öğrenci almış bulunuyorlar Şu ana kadar bina bükorsasinin “Pranga”sında esir olduğundan üniversiteye devredilmedi. 120 talebe açıkta kaldı. Bir emriniz ile bu işin halledileceğini düşünüyorum. İlginiz, sadece 120 talebenin Bozüyük’ün geniş meydanında kurulacak bir çadırda öğretim görmesini önleyeceği gibi, hükümetinizin bürokrasi  vesayetini ortadan kaldırıcı politikasının da doğruluğunu göstermiş olacak.

Şimdiden göstereceğiniz ilgiye teşekkür ediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.