Tarım ve Orman Bakanlığı, TSE tarafından hazırlanan taslak üzerine ülke genelinde ekmek satış kriterleri değişecek. Taslak yönetmelik devreye girdiğinde ekmek satışında uygulanan kurallar sil baştan değişecek. Yeni kurallara uymayanlar için para cezası uygulanacak.
EKMEK TESCİLİ YAPILACAK
Fırınların üretmiş olduğu ekmekler çeşitlerine göre gruplandırılacak. Ekmekler gruplandırılarak belirli standart ölülerde üretilecek. Ekmek yönetmeliğin devreye girmesi ile birlikte ekmek satışında uygulanan kurallar sil baştan değişecek. Yeni kurallara uymayan fırınlar için ise ağır para cezaları ile karşı karşıya kalacak. Bu bilgilere göre ekmek çeşitleri normal ekmek, mısırlı ekmek, karışık tahıllı ekmek, köy ekmeği, çavdarlı ekmek, kepekli ekmek, yulaflı ekmek, mısırlı ekmek, karışık tahıllı ekmek, siyez buğday ekmeği, çeşnili ekmek ve vakfıkebir olarak ayrılacak.
EKMEKLERE STANDART GELECEK
Ekmek satışının yapılabilmesi için ekmeklerin standartlara uyulması gerekecek. Ekmeğin iyi pişmesi ve kabarması gerekecek. Yanık ekmeklerin satışı yapılamayacak. Ekmeğin kendine has kokusu olması gerekecek. Ekmeğin dışında herhalde bir yabancı madde olmaması gerekecek. Hamur topağı olan ekmekler satılamayacak.
EKMEĞE SON KULLANIM TARİHİ GELİYOR!
Ekmek standartlarında paketli veya paketsiz olmak üzere ikiye ayrılacak. Paketli ekmek üretimi yapıldında paketlerin üzerinde un çeşitleri, net ağırlığı ve son kullanma tarihi yazması gerekecek. Ekmek çeşitlerinde kullanılan malzemenin yüzdesi yer alacak.