BAKANLIK MI, VALİLİK Mİ, MİLLETVEKİLİ Mİ KABULLENİR, VEYA HEPSİ NASİBİNİ

ŞADİ ERDAL

İlimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü; AK partinin soldan çarklı Kültür Bakanı olmadan evvelde ucube il kültür müdürü tayinleriyle dolu. Soldan çarklı bakanla bu ucubelik devam ediyor.
İlimiz İl Kültür ve Turizm hizmetlerinin geri kalması için elden gelen yapılıyor. Biliyorsunuz çeşitli haftalarımız olur. Bunlardan biride " Turizm haftası" dır. Sayın Valilerimiz bu haftalarda yaptıkları konuşmalarda "Kültürümüzü ve turizm yerlerimizi" tanıtamamaktan ve "turizm pastasından "istifade edememekten yakınırlar.
Yakınmakta hakları var mı? hiç sanmıyorum. Kime karşı şikayetçi oluyorlar? Kültür ve Turizm haftasını kutlayan halka karşı kendilerini şikayet etmiş oluyorlar.
İlimiz İl Kültür ve Turizm Müdürünü halk atamıyor ki;
Bakın Kültür Bakanlığı Bilecik halkından dalga geçer gibi il kültür ve turizm müdürü atamalarını nasıl yapmış ve gelen müdürler ne kadar kalmış, "ununu elemiş eleğini asmış" denir cinsten, emekliliği haketmiş, vereceği birşey kalmamış olanları atanmış olarak göreceksiniz.
1- Mehmet Güzel, Iğdır İl Kültür Müdürlüğü görevinde iken 21 Ekim 2002 tarihinde geçici görevle İl Kültür Müdürlüğüne atandı. 21.01.2003 tarihinde, yani 4 aylık bir görev sonunda ilimizden ayrıldı.
2- İrfan Hatip, Kocaeli İl Kültür Müdür Yardımcısı iken 20.01.2003 tarihinde vekaleten görevlendirme ile ilimiz kültür müdürü oldu. 11 aylık sürede 18.12.2003 tarihinde görevi sona erdi.
3- Şahin Kurt, 18.02.2003 tarihinde görevi devralan Kurt, 19 ay sonra 24.07.2005 tarihinde emekliye ayrıldı. Koltuk yine boşaldı.
4- Musa Seyirci, 07. 11 .2005 tarihinde il kültür müdürümüz oldu. 4,5 ay sonra uzman olarak 16.03.2006 tarihinde bakanlığa atandı.
5- Musa Seyirci, Uzman olarak görevlendirildiği Bakanlıktaki görevini tamamlamış olacak ki 27.11.2006 tarihinde tekrar ilimiz kültür müdürlüğü görevine atandı. Görevi sırasında rahatsızlandı, 6 aylık rapor aldı, tayininden 11 ay sonra 16.09.2007 tarihinde emekliye ayrıldı.
6- Hüsnü Küçükarslan, 02.01.2009 tarihinde atandı. 7aylık büyük bir hizmetin ardından 16.07.2009 tarihinde emekliye ayrıldı.
7- 08.08.2009 tarihli resmi gazeteden öğrendiğimize göre Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden ilimize aynı görev için atandı. Müdürümüzün emekliliğe mesafesi ne kadar henüz bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey varsa oda şu. Şeyh Edebalı ve Ahi şenlikleri ile Ertuğrulgazi şenliklerine 1 ay varken tayini çıkmasına rağmen şuana kadar ilimiz il kültür ve turizm müdürlüğü görevine başlamaması düşündürücü değil mi?
Yukarıda 2002’den 2009’a kadar geçen 7 senede aynı göreve 7 atama yapılmış. Göreve getirilenlerinde çoğu “işi bitmiş, vereceği bir şey kalmamış” cinsten. Yani emekliliği gelmişte ayrılmak istemeyen, bakanlık tarafından “oradan oraya sürelim de emeklilik istesin” düşüncesiyle gönderilenler.
Son tayini olanda gelsin bakalım onunda durumunu öğreniriz.
Yukarıda tarihleri ile açıkladığımız İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atananlar ilimize hangi tarihi çalışmaları yaptılar.
Şu fiyasko olarak gördüğümüz tayinlerden ilimiz, milletvekili sayın Fahrettin Poyraz “benim bu hususta hiçbir sorumluluğum yok” diyebilir mi?
Sayın Vali Musa Çolak, şu rahatsız edici il kültür müdürlüğü tayin furyasından rahatsız olmuyor mu? Bu rahatsızlığını ilgili yerlere bildirmiyor mu?
Soldan AK partiye transfer Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay. Yukarıda arz ettiğim tayin ve atama işlemlerini rezalet olarak görmüyor musunuz?
Sizin soyadınız Günay olduğu için gününüzde iyi olabilir. Ama bizim bir nevi, sürgün ili görülerek yapılan tayinlerden rahatsızız.
Yazdığım bu açık mektup umarım “benimde bu işte kusurum var” diyen birilerine tesir ederde şu skandal diyebileceğimiz sürgün il görünümünden kurtuluruz. Kimse yok mu? Sesimizi duyan var mı?

NE DEMİŞ, NE DEMİŞ

- Bugün muhalefetin “Ordu politikaya karışmamalı” görüşünü, “karışacaksa bize yontarak karışmalı, hükümete çatmayacaksa karışmamalı” şeklinde okuyunuz.
Engin ARDIÇ - Köşe Yazarı

- Ben Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ı solcuyken daha çok seviyordum. Solcuyken milletin insanlarına daha yakındı. Muhafazakar oldu milletinden uzaklaştı. Muhafazakar Günay bugün bunu yapabilir mi emin değilim.
Erol ERDOĞAN - SP İstanbul İl Bşk.

- Kewin Costner, sen filmini çevir. Şırnak’ın yerini bile bilmezsin.
Deniz BAYKAL - CHP Genel Bşk.

- Sen Şırnak’ın yerini biliyorsun da ne oluyor?
Ufuk URAS - Bağımsız Milletvekili

TAŞI GEDİĞİNE

Muhabirimiz Metristepe anıtıyla ilgili “Bakımsızlıktan adeta dökülüyor” diye haber yaptı.
- O işlerle ilgilenmesi gereken İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü makamı bir türlü dikiş tutmuyor, anıtlar kahrında dökülüyor.

TAŞI GEDİĞİNE

Küplü’lü vatandaşlarımız köylerini ikiye bölen anayola alt geçit yapılmadığını ileri sürerek eylem yaptılar yolu trafiğe kapattılar.
- Öyle eylem meylem, yolu trafiğe kapatmalar size alt geçit yapılmasını sağlamaz. Şöyle toplu ölümler olmalı ki alt geçit yapılsın. En iyisi şöyle 30-40 kişiyi feda edin, yola yatsınlar belki o zaman idareciler uykudan uyanır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.