Başkan Tekin'den anlamlı mesaj

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri'nin Kurtuluşunun 102. Yıldönümünde Filistin için anlamlı bir mesaj yayımladı.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri'nin Kurtuluşunun 102. Yıldönümünde Filistin için anlamlı bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Zekiye Tekin tarafından yapılan açıklamada, Filistin halkına yönelik İsrail saldırılarına son verilmesi çağrısında bulunuldu. Başkan Tekin, "Derdi vatan olan Filistinli kardeşlerimizin de kurtuluşa ereceği günü tüm kalbimizle umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Zekiye Tekin, 102. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, Pazaryeri ilçesinin özgürlüğünün tarihsel önemine vurgu yaptı. "Geçmişimizden aldığımız güçle, geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Sevdamızın adı Pazaryeri'dir, Sevdamızın adı Türkiye'dir" diyen Tekin, ilçenin ve ülkenin bağımsızlığı için verdikleri mücadelenin önemine dikkat çekti.

Başkan Tekin, mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün "Efendiler, Türkiye'nin kaderi Pazarcık ve Nazifpaşa'da çözülecektir" sözlerini hatırlatarak, özgürlüğün sembolü olan bayrağın ve ezanların ebediyen yurdun üstünde dalgalanması için 102 yıl önceki ruh ve inancın korunmasının şart olduğunu belirtti. "Kurtuluş günlerimiz, milletimizin destanlarla dolu tarihinin bir ürünüdür. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında hainlerle mücadele eden kahraman vatan evlatlarına Yüce Allah'tan güç ve kuvvet diliyoruz" dedi.

Tekin, şehitlerin kanıyla renklendirilen şanlı bayrağın anlamını bilenlere ve derdi vatan olanlara bu özel günün kutlu olduğunu ifade etti. Ayrıca, Filistinli kardeşlerin özgürlüğü için umut ettiklerini dile getirdi. "Bu kutlu gün, vatanımızın kıymetini bilenlere ve şehitlerimizin kanından aldığı rengin anlamını kavrayanlara kutlu olsun" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İHH'dan Filistine Destek!

Bilecik Haber Haberleri