Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Murat Önal, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması ve Kayı Boyu Anıtı’nın kaldırılmasına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Murat Önal, Ayasofya'nın ibadete açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Danıştay'a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
Bilecik Belediyesi'nin Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önündeki Kayı Boyu Anıtı'nı kaldırmasını değerlendiren Murat Önal, "Hristiyan alemi ve gayrimüslimler Ayasofya'yı ibadete açtırmamak için uğraşmasına rağmen nasıl bu zulüm son bulduysa, Bilecik'te yapılan pervasız girişimlerde son bulacaktır" dedi.
İl Başkanı Murat Önal, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
“Zincirler kırıldı, Ayasofya ibadete açıldı. Danıştay 10. Daire'nin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesini müteakip Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ayasofya Camii olarak Elhamdülillah ibadete açılmıştır. Adil kararı sebebiyle Danıştay'a ve hemen gereğini yerine getiren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.
Rüzgarı arkaya alıp konuşmak her zaman çok kolaydır. Günümüzde herkes Ayasofya Fatih’i...
Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına katkı sunan herkese teşekkür etmekle birlikte verdiğimiz mücadeleyi kimsenin sahiplenmesine de izin vermeyeceğiz.
2006 yılında; Ayasofya Camii 1934 yılında müzeye çevrildikten sonra sözde ibadet etmenin yasak olduğu bölgede 72 yıl sonra namaz kılmak Alperenlere nasip olmuştu.
O dönemde yanımızda Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’ndan başka ne bir siyasi ne de bir sivil toplum kuruluşu vardı, ağızları bıçak açmıyor, kimse bu konu hakkında tek bir kelam etmiyor, konuşanlar, sözde Müslümanlar dahi bizi provakatörlükle, evrensel değerlere saygısızlıkla suçluyordu.
Allah şahit, millet şahit Ayasofya Camii ibadete açılsın diye en büyük ve en kapsamlı mücadeleyi hep Alperen Ocakları mensupları verdi.
Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesi ile ilgili olarak "Ayasofya'yı düşünüyorum ve büyük acı duyuyorum" dedi.
Fatih Sultan Mehmet Han dâr-ül bekaya hicret ettiğinde 3 gün 3 gece çan çalarak zil takıp oynayan/kutlamalar yapan Papalığın farklı bir halet-i ruhiyede/başka bir tavır içinde olması beklenemezdi.
Ayasofya'nın ilk namaz kılınacağı 24 Temmuz günü Lozan anlaşmasının yıl dönümüne denk getirilmesi tesadüf mü bilemem ama çok memnun edici.
Bu memnun edici durumların yanı sıra 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası Bilecik’te yaşanan bir takım yanlışlardan bahsetmeden geçmek olmazdı.
II. Abdülhamid Han'ın yaptırdığı binada Millet ittifakı ortakları CHP ve Milliyetçi olduğunu her fırsatta dile getiren sözde Milliyetçi İYİ Partili ortakları, önce Osmanlı figürleri olan minyatürleri kaldırdı. Şehrin girişinde bulunan "Dirilişin Şehri Bilecik" yazısını sildi. Osmanlı arması bakımsızlıktan dökülüyor, etrafını çevirdikleri koruma bantları yerle bir oldu ama maalesef bakan yok. Bilecik'te tarihimizi simgeleyen ne varsa tek tek sökülüyor. Son olarak kongre Merkezi önünde bulunan Kayı Anıtı’nın Ayasofya kararının çıktığı saatlerde sökülmesi bizleri derinden üzmüştür.
Hristiyan alemi ve gayrimüslimler Ayasofya'yı ibadete açtırmamak için uğraşmasına rağmen nasıl bu zulüm son bulduysa, Bilecik'te yapılan pervasız girişimlerde son bulacaktır.”