Bilecik’in bilinen meşhur lezzetlerinden birisi olan Bedi Üzümü, Slow Food Vakfı tarafından oluşturulan Ark of Taste (Lezzet Arşivi) kataloğuna girmeyi başardı.
BŞEÜ Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan’ın önderliğinde başlatılan çalışmalar kapsamında mutlu sona ulaşılırken artık Bedi Üzümü’nü tüm dünya tanıyacak. Bedi Üzümü'nün kataloğa dâhil edilmesi, sadece Bilecik ve çevresi için değil, ülkemiz tarımı ve kültürü açısından da büyük bir önem taşıyor.
Bu değerli ürünün korunmasında ve gelecek nesillere aktarılması adına yapılan çalışmalar, bölgenin tarım potansiyelinin artırılmasında ve ekonomik kalkınmasına da katkı sağlıyor. BŞEÜ ise yerel değerlerin korunması ve uluslararası düzeyde tanıtılması için bilimsel ve kültürel projeler ile destek veriyor.