Belediye Meclisinde Gergin Anlar!

Bozüyük Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısına alınan kararlardan çok tartışmalar damga vurdu. Başkan Bakkalcıoğlu ile AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sefa Erim arasında sözlü tartışma yaşandı.

Bozüyük Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısına alınan kararlardan çok tartışmalar damga vurdu. Başkan Bakkalcıoğlu ile AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sefa Erim arasında sözlü tartışma yaşandı.

Bozüyük Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Başkan Bakkalcıoğlu'nun başkanlığında Metristepe Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantının birinci gündem maddesinde Bozüyük Belediyesi'nin 2025-2029 yılları stratejik planı görüşülürken AK Parti Belediye Meclis Üyesi kürsüden konuşma yapmak üzere söz aldı.

AK Parti Meclis Üyesi Sefa Erim konuşmasında 2020-2024 yılları stratejik planı hakkında değerlendirme yapmak isteyince Başkan Bakkalcıoğlu araya girerek geçmişteki değil bu stratejik plandan bahsetmesi konusunda uyarıda bulundu. Bunun üzerine Meclis Üyesi Erim ile Başkan Bakkalcıoğlu arasında karşılıklı sözlü tartışma çıktı.

Yeşilkent Sosyal ve Kültürel Tesisi

Meclis Üyesi Erim "Yapmış olduğunuz 2025-2029 Stratejik Planının, 2020-2024'ten bir farkı yok. GES projesinin yapılması, Bozpark'ın yapılması, atıksu arıtma tesisinin yapılması, yeni küçük sanayi sitesinin yapılması, Boztram projesi, sosyal tesisler, bunların her bir öncekinde zaten vardı. Burada dokuz proje var yedisi gerçekleşmiyor. Yeni stratejik plana aktarılıyor. Bunlardan bir kısmı da Yeşilkent Mahalle Konağı'dır. 4 Eylül Mahalle konağı ve Yeşilkent Mahalle konağı vaadiniz var. 4 Eylül Mahalle konağının temelini biz attığımız için tamamlanıyor." şeklinde konuştu.

Ardından Başkan Bakkalcıoğlu, Meclis Üyesi Erim'e mahalle konaklarının yapıldığını söyleyince Meclis Üyesi Erim "Yeşilkent Mahalle konağını yaptınız mı sayın başkan?" şeklinde soru yöneltti. Başkan Bakkalcıoğlu ise "Yeşilkent Sosyal Kültürel Tesisi, adını da Sinan Ateş tesisi olarak koyduk, yaptık. 2020-2024 döneminde yaptık. Yaptığımız tesisi niye yapmadınız diye yanlış söylüyorsunuz?" şeklinde yanıt verdi.

Ardından Başkan Bakkalcıoğlu 4 Eylül'deki tesisi de yaptıklarını ifade etti. Meclis Üyesi Erim de "Temelini biz attık siz tamamladınız" diye karşılık verince Başkan Bakkalcıoğlu "Temel atmadınız, sadece hafriyatı yapılmıştı." dedi. Meclis Üyesi Erim'in ile karşılıklı tartışmaya devam eden Başkan Bakkalcıoğlu "Bu mecliste hiç daha önce şov yapılmamıştı, sen yapıyorsun! Bir kere yalan söylüyorsun. Yeşilkent'te Sosyal Kültürel Tesis, mahalle konağı adı altında 'yapmadın' diyorsun! Niye yalan söylüyorsun?" diye konuştu.

"Önceki projelerin aynısı 2025-2029'da da var"

Sonrasında Meclis Üyesi Erim konuşmasına şöyle devam etti: "Şu anda sizin 2025-2029 vizyon projelerinize yazdıklarınızın aynısı orada (2020-2024) da vardı diyorum. Bunların içerisinde yeşil alanların artırılması da söz konusuydu. Merak ettiğimiz konulardan bir tanesi de buydu. 2020'ye kadar yapılan yeşil alanla 2020-2024 yılları arasında kaç metrekare yeşil alan yapılmış? Yeşil alan artışınız o gün de vardı, bugün de var. Biz aynı şeyleri okuduğumuz için söylüyoruz. 2020-2024 için yazılan yazıların aynısı 2025-2029'da da var. Atıksu arıtma tesisi, yenilenebilir enerji GES, huzurevi, küçük sanayi sitesi, Bozpark. Bunları söylediniz, yapamadınız. Bunu söyleyeceğiz. Aynısı şu anda burada da yazıyor. Ne olacak da bugün yapılacak diyeceğiz. Vatandaşımızın merak ettiği en büyük unsurlardan bir tanesi de vaat edilip yapılmayan konulardı. Yine 2025-2029'da GES projesi yapacağız diyoruz, atıksu arıtma tesisini yapacağız diyoruz, yeni küçük sanayi sitesi yapacağız diyoruz, sosyal tesisler yapacağız diyoruz, Boztram yapacağız diyoruz." dedi.

Boztram

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sefa Erim Boztram'la ilgili olarak "Boztram'a da gelecek olursak sizin vaat ettiğiniz şeyi söylüyoruz: ilçe içindeki dolaşım ağının yükünü azaltmak amacıyla raylı taşıma sisteminin kurulacağını vaat ediyorsunuz. Ama oluşan ve hizmete giren kılavuz yönlendirmeli akülü taşıtlar geliyor. Biz de şimdi diyoruz ki günümüz Türkiye'sinde teknolojik çağda, Teknofest döneminde, daha konforlu, daha kullanışlı, daha opsiyonel, fonksiyonel ulaşım araçlarını bizim Bozüyük halkımız kullansın. Tabii ki de yapılsın, daha konforlusu, geniş çaplısı, geliştirilebilir yapılsın. Bizim derdimiz bu. Sizin vaat ettiğiniz ve yaptığınız arasındaki farkı söylüyoruz. Bugünek kadar söylediklerinizin kaç tanesini tam anlamıyla yaptınız da bu yapacağınız projelerden onay bekliyorsunuz? Biz bunları merak ediyoruz. AK Parti grubu olarak da aynı maddelere 2020'de, 2019'da neden ret verdiysek aynı görüşte, aynı projeler önümüze konulduğu için, aynı görüşü taşıyacağımızı ifade etmek istiyorum. Daha fazla uzatmak istemiyorum. Buradaki tüm meclis üyeleri, muhtarlarımız, arkadaşlarımız, ağabeyimiz, eşimiz, dostumuz, kardeşimiz. Bizim şovla da işimiz yok. Biz hizmet için buradayız, vatandaşımız bizi bu amaçla gönderdi." dedi.

Başkan Bakkalcıoğlu ise "Geçmiş dönem stratejik planımızda sırf CHP'li belediye yönetimi olduğu için Devlet Demiryolları'nca engellenen üst geçitimiz, sırf CHP'li belediye olduğu için park yapmak için istediğimiz Bozpark alanı sadece Tarım Bakanı'nca imzalanmayarak engellendi ve buna benzer birçok engel projelerimiz var. Tabii ki yapamadıklarımız, yaptıklarımız olmuştur ama vizyon projelerimiz rahatsız da ediyor herhalde! Boztram bugün Bozüyük'te her gün 2 bin kişinin bindiği, kullandığı ve kadından çocuğa, engelliden yaşlıya herkesin, her gün teşekkür etmek için bizi aradığı bir hizmet. 2025 yılı stratejik planımızı yaptık. Bu yapamadıklarımızı bu dönem kendimiz yapacağız. Mesela Devlet Demiryolları yönetmeliği ile üst geçit köprüsünü yapmak zorundaydı, 'Yapmıyorum' dedi hem de iki ay geçen bir süreyle 'yapmıyorum' dedi ve bunu ben meclislerde anlattım. Şimdi bu dönemde biz belediye olarak üst geçiti yapacağız. Bozpark'ı da inşallah yapma yolunda büyük adımlar atıyoruz. Küçük sanayi çarşısını da yapacağız. Stratejik planın içerisinde tam detaylı okumadan yanlış bilgilerle söylenenen cümleler üzücü. Stratejik planların sonucu dönem sonunda gözükür. Dönem sonucunda bu tartışılır. Geçmiş dönemin yargılaması bir sonraki dönemde olmaz." ifadelerini kullandı.

Ardından 2025-2029 Stratejik planı oy çokluğu ile kabul edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri