Bİ HODRİ MEYDANDA BENDEN AMA SAHALARA DAVETLE

ŞADİ ERDAL

Milletvekilleri birbirlerine “Hodri Meydan” çekiyorlar. Referandumdan evvel ki halkın hodri meydanda gördük. Adeta “Hodri Meydan” buluşmasından evvel aralarında “birbirimizi üzmeyelim” anlaşması yapılmış bir havada geçmedi mi?

Başlıkta “Bi hodri meydan da benden” derken her iki milletvekili ile halkın huzurunda şike yollu tartışmaya davet ettiğimi zannetmeyin. Halkın sıkıntılarını, isteklerini dinlemeye davet ediyorum. Hemen çalakalem aklıma gelenleri yazacağım.

-Bilecik-Mekece yolu oldu. Her iki milletvekilini de Osmaneli’nden itibaren yol dolayısıyla sıkıntı yaşayan köyleri ziyarete davet ediyorum. Selçik, Selimiye, Yenice, Bayırköy, Vezirhan, Küplü, Kurtköy.

-Hızlı tren projesini yürüten müteahhidin çalışma yaptığı bölgelerde halkın malını hiçe saydığını, hafriyatı istediği yere döktüğünü, bürokrasinin şikayetlere kulak tıkadığını (yoksa kulak mı tıkattırıldığını mı?)

-Etin kilosunun hızla tırmanmasının sebepleri, ithalatın çözüm olmayacağı anlaşıldı. Masa başı kararları ülkeyi eti karaborsa hale getirdi. Üretici ne diyor ne istiyor?

-Bozüyük-Mekece yolu oldu. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Bursa – İzmir yolu da aynı güzellikte oldu. Karacabey’e, Kemalpaşa’ya yollar ayrılıyor. Bu ilçelere ayrılan yollar ilçe girişlerine kadar anayol kalitesinde yapılmış. Erşan’ların besi ahırı yanından Bilecik’e giriş yapılan yol, bir il’e yakışıyor mu? Yine Pazaryeri’ne ayrılan yol nerede ise 2 km. Yolun yapılmayışı iktidarı veya muhalefeti üzmüyor mu?

-Geçende bir köşe yazarı arkadaşım, İl koordinasyon toplantısına bazı il müdürlerinin toplantı saatinden çok sonra geldiğini bu ciddiyetsizliğe dikkat çekmişti. Halkın seçtiği İl Genel Meclisi üyelerinin görüş almak için davet ettiği bir il müdürü “işim var gelemem” diyerek gelmiyor. İl Genel Meclisi hem muhalefet hem iktidarın temsilcilerinden ibaret. Siyasilere böyle davrananlar halka nasıl davranıyor?

-Çiftçinin traktörü satılıyor. Hapse girip çıkıyor. Bu sese de kulak verilse.

-Mahalle aralarına kadar büyük marketler açılıyor. Bakkallar bir bir kapanıyor. Esnafın sesini duyan var mı?

-Ette yaşadığımız problemi ileriki yıllarda, buğday da, sebze de, meyve de yaşar mıyız? Üretici bu hususta ne düşünüyor? Dersiniz?

Dedim ya hemen çalakalem aklıma gelenleri yazdım.

Sayın vekiller halkın sahasına inerseniz daha ne şikayetler dinleyeceksiniz.

Ben sizi halkın sahasına “Hodri Meydana” davet ediyorum. Buyurun, dinleyin milletin meclisinde dinlediklerinizi dile getirin.

İşte Hodri Meydan…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.