Bilecik’e özgü lezzetlerden birisi olan “Bıldırcın Kebabı”nın coğrafi tescili için sürecin başladığı bildirildi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, “Bıldırcın Kebabı”nın coğrafi tescilinin bültende yayınlandığını belirterek, 3 ay süreyle askıda kalacağını ifade etti. Askı süresinin ardından tescil işleminin gerçekleşmesini beklediklerini kaydeden Mesut Kaplan, “Bilecik ürünleri değer kazanmaya devam edecek” dedi.
BILDIRCIN KEBABI
Bilecik Bıldırcın Kebabı, haşlanmış ve sosa bulanmış taze bıldırcın etinin haşlanmış çeşitli sebzeler ile beraber güveç veya fırın kabı içinde, üzerine çeşitli baharatlar eklenerek pişirilmesiyle yapılan Bilecik iline özel bir yemektir.
Bilecik mutfak kültüründe; av ve avcılık ürünlerinin önemli bir yeri vardır. Cumhuriyet döneminde, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Bilecik’in istasyon mevkiinde yer alan ve eski adı Fidanlık olan alanda 1980 yılında devralınan devlet bıldırcın üreticiliği yapılmıştır. Daha sonra özel sektör tarafından üretim yapılmaya devam edilmiştir.