Bilecik’in Kınık Köyü’nde yetiştirilen meşhur Kınık barbunyasında hasat başladı.
Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ün katılımıyla Kınık Köyü’nde gerçekleşen hasat etkinliğinde Kınık’ta her yıl ortalama 5 bin ton barbunya üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.
Vali Şefik Aygöl, burada yaptığı konuşmada, Bilecik’in 88 farklı ürün çeşidiyle tarımda çeşitlilik ve zenginlik sunduğunu belirtirken, “Kınık Köyü, kaliteli ve lezzetli barbunyasıyla sadece ilimizde değil, ülkemizde de tanınmaktadır. Bu tür etkinlikler hem üreticilerimizi desteklemek hem de Bilecik’in tarımsal gücünü göstermek açısından büyük önem taşımaktadır.” İfadelerini kullandı.
Bilecik’in tarımsal potansiyeline dikkat çeken Aygöl, üreticilere bol ve bereketli bir sezon dilerken ilimizin tarım potansiyeli yüksek iller arasında yer aldığını kaydetti.
Hasat etkiniğine; Vali Şefik Aygöl’ün yanı sıra Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Kurtulmuş ile diğer davetliler katıldı.