‘BİLECİK’İ DAHA İYİ NOKTALARA GETİRMEK İSTİYORUZ’

Vali Bilal Şentürk, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen organizasyonda, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yeniköy Hayme Ana Otağı’nda gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında, ilimizdeki tarımsal çalışmalar başta olmak üzere birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şentürk, Bilecik’in küçük değil butik bir il olduğunu yineledi. Bu doğrultuda devam eden çalışmaların kent tarafından sahiplenilmesini isteyen Vali Şentürk, halka ulaşmak adına basın mensuplarının önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

Vali Şentürk, Bilecik’in etrafındaki 26 milyonluk nüfusun kent için önemli bir potansiyel olduğunu belirterek, “Bilecik’in tarımda, ekonomide, turizmde, sanayide kısacası her alanda daha iyi noktalara gelmesi için çaba sarfediyoruz. Bilecik, büyükşehirlerin arka bahçesi olmamalı bilakis büyükşehirlerle bağ kurmalı. 26 milyonluk pazara 300 km mesafedeyiz” dedi.

Bilecik’in sahip olduğu tarihi değerlerin çok kıymetli olduğunu anlatan Vali Şentük, “Tarihi ile ön plana çıkan bir il olarak ardına tarımı, sanayiyi, üniversiteyi, turizmi koymalıyız. Bunun içinde sahiplenmek gerekiyor. Şehir topyekün sahiplenir ise o işler gelişir, kalıcı hale gelir” ifadelerini kullandı.

Vali Bilal Şentürk, basın mensuplarıyla fikir alışverişinde bulunduğu kahvaltı programında, şu hususlara dikkat çekti:

“HER KÖYÜMÜZÜN AYRI BİR ZENĞİNLİĞİ VAR’

“Bilecik ilimize küçük değil butik bir il diyoruz. Bunun altını doldurmak istiyoruz. Bu tek başına olacak bir şey değil. Şehir topyekün sahiplenir ise o işler gelişir, kalıcı hale gelir. Bizlerde yaptığımız faaliyetlerde sürdürülebilir ve ilin önün açan çalışmaların gerçekleştirilmesini arzuluyoruz.

Bugün ilimizin tarımsal faaliyetleri ile ilgili değerlendirme yapmak, farkındalık oluşturarak ilin potansiyelini en iyi şekilde kullanmak arzusundayız. Burada sizlerin sadece fotoğrafı çeken, konuyu haber yapan değil bilakis bu misyona katkı sağlayan bir konumda olmanızı istiyoruz.

Hemen her köyümüzün ayrı bir zenginliği var. Biz bu zenginlikleri değerlendirmek istiyoruz. Tarım il müdürlüğümüzde güçlü bir kadromuz var ve bu kadrolarla beraber çalışıyoruz. 245 tane köyümüz, 7 ilçe merkezimiz ve 3 beldemizle birlikte her karış toprağımızın en iyi şekilde değerlendirilmesini istiyoruz.  

170 BİN CEVİZ FİDANI DAĞITILDI

Ceviz projesi ile 1709 ailemize 170 bin fidan dağıtıldı. Bu ciddi bir destek projesi aslında. Göçten boşalan köylere dönüş için yaygın bir proje. Türkiye’de uygulanabilir bir proje. Gurbete çıkanların yeniden topraklarıyla buluşmaları için önemli. İstanbul’daki hemşerimiz köyde atıl kalan arazisine ceviz dikmek suretiyle yılın belirli dönemlerinde köyüne gelecek. Hem köyünü ziyaret edecek hem de ekonomik gelir elde edecek. Sosyal boyutu da ayrı bir kazanç olacak. Baktığımızda bizim gurbete giden hemşerilerimizin büyük çoğunluğu 3 saat mesafedeler.

150-200 MİLYON TL KAZANÇ ELDE EDİLECEK

Ayrıca mikro ölçekte köylerimizin potansiyeline uygun ürünler üzerinde çalışılıyor. Yani 245 köy 245 proje. İçi dolu somut çalışmalar olsun istiyoruz. Olgunlaşma süreçleri var, olgunlaşanlar var. Tarım teşkilatımız başta olmak üzere tüm birimlerimiz çalışıyor. Bilecik’in her alanda, tarımda, ekonomide, turizmde, sanayide daha iyi noktalara gelmesi için çaba sarfediliyor. Ceviz projesinde mühendis arkadaşlarımızı köylere zimmetledik. Taahhütname aldık, fidanlara bakmayan vatandaşlarımızın fidanlarını 4 katı bedel ile geri alacağız. Hedefimiz; bakımının sağlanması, 170 bin ceviz fidanının 10 yıl sonra bize dönüşü 150-200 milyon TL olacak.

‘İLİMİZ İYİ BİR NOKTAYA GİDİYOR’

Gölpazarı Gıda İhtisas OSB’nin onayı geldi, kuruluş işlemleri devam edecek. Kamulaştırma süreçleri olacak ve alt yapı yatırımları yapılacak. Daha sonra satışlar yapılacak.

Bursa, İstanbul, Kocaeli sanayileri doldu artık yer arıyorlar. Bu yıl içerisinde ciddi anlamda OSB’lerde arsa satışı yaptık. Yine bir yatırımcı temel attı. Yatırımlar devam ediyor ve biz artık katma değeri yüksek olan sanayileri istiyoruz. Dolayısıyla ilimiz iyi bir noktaya gidiyor.

Bilecik, civarındaki büyükşehirlerin arka bahçesi olmasın bir bağı olsun. İstanbul’un, Bursa’nın gelip dinleneceği bir yer olsun istiyoruz. Kent bu anlamda bilinçlenmeli ve yaptığı işi nitelikli yapmalı. Bilecik’in pazarı zengin olsun istiyoruz. Bozüyük’ten Osmaneli’ne kadar ana güzergahta çiftçilerimizin ürünlerini doğrudan satabilecekleri pazar yerleri oluşturmak istiyoruz. 300 km’lik mesafede 26 milyonluk bir pazar var. Bunun için üretim artmalı, üretim artarsa müşteri ayağınıza gelir” diye konuştu.

Programın sonunda, Yeniköy’de yetiştirilen sarı karpuz ikramı yapıldı.

Programa, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, tarım ve orman müdürlüğü çalışanları ile ilimizde görev yapan basın mensupları katıldı.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sakarya Gazetesi Haberleri