Bilecik Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, ilimizin gastronomi değerlerinin koruma altına alınması için harekete geçildiğini bildirdi. Serkan Bircan, Bilecik’te yapılan araştırmalara göre, 300’ün üzerinde koruma altına alınması gereken yöresel tadın bulunduğuna dikkat çekerek gastronomi değerlerinin yaşatılmasının ve nesilden nesile aktarılmasının önemine değindi.
Serkan Bircan, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, başlattıkları çalışmanın daha geniş yelpazede vücut bularak Bilecik’in yemek kültürüne dair bir belleğin oluşturulabileceğine dikkat çekti. Bircan, konuyla ilgili olarak kentin tüm dinamikleri ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Bu doğrultuda el birlik yerel yönetim unsurlarının, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, kalkınma ajanslarımızın, üniversitelerimizin; bilimsel, akademik ve tarihsel araştırmalarının yapılmasının yanı sıra halk bilimi uzmanlarının yapmış olacağı araştırmalar neticesinde “Bilecik Yemek Kültürü” arşivi ve belleğinin oluşturulması, “Yemek Tarifleri Kitabı” ve dijital platformlarda tanınırlığının sağlanması önem arz etmektedir. İlimizde hizmet veren otel, restoran, lokantalarımızda da bu lezzetleri tadabileceğimiz menüleri hayata geçirmeliyiz. Bu anlamda tüm yetkililerimizin desteğini talep ediyoruz.”