Bilecik’te ‘Çöp’ krizi!

Bilecik’te, geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve beraberinde birçok tartışmayla Bilecik gündemini meşgul eden çöp toplama krizi bir kez daha nüksetti.

Bilecik’te, geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve beraberinde birçok tartışmayla Bilecik gündemini meşgul eden çöp toplama krizi bir kez daha nüksetti. Çöp toplama firması çalışanlarının gerçekleştirdiği elem gerekçesi ile toplanmayan çöpler yeni bir çöp krizinin kapısını araladı.

18 Eylül Çarşamba günü toplanmayan çöplerle ilgili gün boyu süren problem gece saatlerinde neticelendirildi. Bilecik Belediyesi’nin girişimleri sonucunda Eskişehir Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyesi’ne ait çöp toplama araçları kente gelerek Bilecik Belediyesi personelleri ile birlikte çöpleri toplamaya başladı. Gece boyu gerçekleşen çöp toplama işlemine daha sonra ilgili firma araçlarının da katıldığı öğrenildi.

MELEK MIZRAK SUBAŞI’NDAN SERT AÇIKLAMA

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediyemizi çaresiz bırakmayı amaçlayanların ucuz hesapları suya düştü” ifadesini kullandı. Yaşanan süreçle ilgili hukuki süreci başlatacaklarını da duyuran Melek Mızrak Subaşı, şunları kaydetti:

“Halkımızın sağlığı için saat ve mesai fark etmeksizin çalışıyoruz. Ancak görevini yerine getirmeyerek temizlik ve sağlık gibi hassas konularda şehrimizi ve vatandaşlarımızı cezalandırmak isteyenler olduğunu biliyoruz. Karşılaştığımız bu tarz kötü niyetli aksaklıklarda dahi hızlı bir şekilde harekete geçerek önlemler alıyoruz. Aldığımız önlemleri hesap edemeyenler, girişimlerinin Bilecik kamuoyu tarafından öğrenileceği korkusuyla birden bire görevlerini hatırlayarak gece vakti çöpleri toplamaya başladı.

Gece saatlerinde belediyemizi çaresiz bırakmayı amaçlayanların ucuz hesapları suya düştü.’’ İfadelerini kullanan Başkan Subaşı, ‘’Üzücü olan şu ki; eğer böylesine hassas bir durumda kardeş belediyelerimizle hızlı ve koordineli bir şekilde hareket ederek bu çalışmayı gerçekleştirmeseydik, o çöpleri birlik ve ilgili firma toplamayacaktı. Ancak kimse unutmasın. Şehrimizi, yani evimizi asla çöpe mahkum etmeyecek, Bilecik halkı için hangi hizmet gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Asla ve asla Bilecik halkının cezalandırılmasına izin vermeyeceğiz. Ayrıca halkımızın sağlığını hiçe sayan sorumlularla ilgili gerekli hukuki süreçlerin başlatılacağı konusunda kimsenin şüphesi olmasın.” İfadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri