Bilecik’te Dev Tatbikat!

Bilecik olası afet risklerine karşı dirençli hale gelebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

Bilecik olası afet risklerine karşı dirençli hale gelebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

Bilecik'te, AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde olası afet riskine karşı geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirilecek.

"TAMP-Bilecik Daha Uzantılı Afet Tatbikatı" 2 Ekim Çarşamba günü kentin çeşitli noktalarında çeşitli senaryolar eşliğinde icra edilecek. Tatbikatta, olası bir afet durumunda il genelinde yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında izlenecek yol haritası tatbik edilecek.

AFAD Bilecik İl Müdürü Ali Artun, dev tatbikat öncesi yaptığı açıklamada, Bilecik’in afetlere karşı dayanıklılığını güçlendirmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Tatbikatın temel amacı yerel yönetimlerin, kamu kurumlarının ve gönüllü organizasyonların afet anındaki müdahale kapasitelerini test etmek ve geliştirmek” dedi.

Müdür Artun ayrıca, afetlere hazırlık, risk yönetimi ve koordinasyon konularında farkındalıkları artırmayı hedefleyen bu tatbikatta Bilecik'in afetlere karşı dayanıklılığının güçleneceğini ifade etti.

Tatbikat çerçevesinde İstiklal Mahallesi’nde bulunan bir yapıda deprem tatbikatı yapılacak olup Cumhuriyet Mahallesi’nde yangın, OSB içerisinde bulunan bir fabrikada kimyasal sızıntı ve Osmangazi Tüneli’nde kaza anına ilişkin tatbikatlar gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri