BİLECİK’TE SİYASET ZOR MU?

ŞADİ ERDAL

Sayın Poyraz basın toplantısında “Bilecik’te siyaset yapmak zor” diyor. Bence Bilecik’te siyaset yapmak en kolay illerden birisi. Hem iktidar, hem de muhalefetteki milletvekilleri için.

Genel merkez ile iyi geçinme formülünü iyi ayarladınızsa, parti üyesi ile, delege ile, il ilçe yönetim kurullarıyla iyi geçinmek, yapılan şikayetleri inceleyip doğru olanları yerine getirmek diye bir probleminiz olmaz. Çünkü milletin takdiriyle değil Genel merkezin belirlemesiyle adaylık garanti. Gerisini dinlemeye değmez. Halen uygulanan politika gibi. Bende sorayım, Bir Bursa, Kütahya ve bunlara benzer iktidar milletvekili 5.6.7.8. olan illerde daha mı kolay siyaset. Ben kolay olduğunu zannetmiyorum. İktidarda olan hükümetin milletvekili ne kadar çok olursa halkın isteğini dinleyen o kadar çok olur, bundan millet kazanır.

Ak parti önemli hizmetler getirmesine rağmen ilimiz neden hayır cephesinde yer alıyor? Bilecik’te “HAYIR” çıkışını “İLK İKAZ” başlığıyla verdik. Böyle bir neticeyle karşılaşma ihtimalini çeşitli yazılarımızla, haberlerimizle bir çok defa dile getirmiştik. Bunları kısa başlıklarla dile getireyim.

-Ak parti herhangi bir mahalleye veya köye gideceği zaman oradaki delegesine haber vermiyor. Bu davranış delegeyi gücendirir. O bölgede delege çalışma yapmaz. Ayrıca delegenin şikayetlerini değerlendirmek gerekir.

-Sık sık il başkanı değiştirmenin doğru olmadığını, böyle uygulamanın partiyi zayıflattığını.

-Partinin 625 delegesi olmasına rağmen, 375 delege ile il kongresi yapmanın, iktidardaki partiye delegenin dargınlığının ifadesi olduğunu.

-Halkın bürokrasiyle ilgili şikayetlerine itibar edilmediği. Bürokrasinin altın devrini yaşadığını.

-Bir dairede Yedi yılda 7 defa il müdürü bu ilde değişti. Hangi şartlarda değiştiğini yazmıştım.

-Bugünkü il ilçe yönetimi ile bugüne kadar yönetimlerde görev alan partililer dinlenmeli. İktidar bunca yatırıma rağmen neden ilin “hayır” diyen iller arasında yer aldığı anlaşılır.

-Sivil toplum kuruluşları ziyaret edilmiyor. O sivil toplum kuruluşları seçimlerinde çalışmalarda yapılmıyor. Bu durumda kimin şikayet etmeye hakkı var?

Netice itibariyle bugünkü yazıma şu sözlerle cevap vermek istiyorum

Gönül ne kahve ister ne kahvehane,

Gönül sohbet ister kahve bahane,

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.