Bilecik1. OSB’de faaliyet gösteren kara salyangozu dolması üreten tesis, yılda 90 milyon adet salyangoz işleyerek Fransa’ya 5 milyon dolar tutarında ihracat yapıyor. İşletme bünyesinde 70 kişiye istihdam sağlanıyor ve yılda ortalama 45 tır ürün yurt dışına gönderiliyor.
İşletme Müdürü Yılmaz Akın, tesiste hakkında bilgiler verirken, işlerinin hem çok meşakkatli hem de çok eğlenceli olduğunu belirtti. Müdür Akın, “Bize gelen salyangozlar son ürüne çevriliyor. Burada pişirilmesi, kalibre edilmesi, daha sonradan tekrar etin kabukla birleştirilip içine özel tereyağlı sosunun da konulup yurt dışına ihracatını gerçekleştiriyoruz. İşimiz çok meşakkatli olmakla birlikte keyifli. Ürettiğiniz üründen başarı almak ve Türkiye için faydalı olmak sevindiriyor” ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı Ekonomik Yatırımlar 9. etabından yararlanan ilimiz 1.Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Kara Salyangozu Dolması üreten Et İşleme Tesisini ziyaret etti.
İl Müdürü Necmettin Yoldaş ile Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Abdullah Saray'ın gerçekleştirdiği ziyarette kendilerine Fabrika Müdürü Yılmaz Akın eşlik etti.
İlimizde yapılan tarımsal yatırımları her zaman desteklediklerini belirten İl Müdürü Yoldaş; Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı Ekonomik Yatırımlar Kapsamında Teknoloji Yenilemesi, Kapasite Artırımı ve Soğuk Hava Deposu Projesi ile 2010 yılında 5. Etabda ve 2015 yılında 10. Etabda hibe ödemesi yapıldığını belirtti.
Bakanlık tarafından verilen hibe destekleri yerinde inceleyerek geri dönüşlerini değerlendiren İl Müdürü Yoldaş, “Verilen desteklerin doğru ve yerinde olması bizleri ayrıca memnun ediyor” dedi.
70 kalifiye personele istihdam sağlayarak İlimize katkı sağladıklarını belirten Fabrika müdürü Akın, Yılda 90 milyon adet salyangozun işlendiği bu tesislerde üretilen ürünlerden Fransa'ya 5 milyon Dolar tutarında ihracat yapıldığını söyleyerek şunları belirtti;.
"Bize gelen salyangozlar son ürüne çevriliyor. Burada pişirilmesi, kalibre edilmesi, daha sonradan tekrar etin kabukla birleştirilip içine özel tereyağlı sosunun da konulup yurt dışına ihracatını gerçekleştiriyoruz. İşimiz çok meşakkatli olmakla birlikte keyifli. Ürettiğiniz üründen başarı almak ve Türkiye için faydalı olmak sevindiriyor. Yılda 45 tır gibi bir ihracat gerçekleştiriyoruz." dedi.
İl Müdürü Yoldaş daha sonra tesiste incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.