Bozüyük ile Eskişehir, Kardeş Şehir Olacak

Bozüyük Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda 10 gündem maddesi görüşülürken Bozüyük Belediyesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalanması kararı alındı.

Bozüyük Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda 10 gündem maddesi görüşülürken Bozüyük Belediyesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalanması kararı alındı.

Bozüyük Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun başkanlığında Metristepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda ilk gündem maddesinde Bozüyük Belediyesi 2025-2029 Yılları Stratejik Planı görüşülürken oy çokluğu ile kabul edildi.

İkinci gündem maddesinde belediyede çeşitli görevlerde çalışmakta olan memur personellerle ilgili dolu kadro değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Bozüyük Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından değerlendirmede "Belediyemizde çeşitli görevlerde çalışmakta olan dokuz memur personelimizin normal derece ilerlemeleri sonucunda kadro derecelerinde tıkanmalar meydana gelmiştir. Bu personellerin kadro derecelerinin mükteseplerine uygun hale getirilmesi konusu gündemin maddesidir. 5 derece teknisyen kadrosu 3 derece teknisyen kadrosuna, 3 derece mühendis kadrosu 2 derece mühendis kadrosuna, 4 derece mühendis kadrosu 3 derece mühendis kadrosuna, 4 derece programcı kadrosu 3 derece programcı kadrosuna, 4 derece zabıta memuru kadrosu 3 derece zabıta memuru kadrosuna, 3 derece itfaiye çavuşu kadrosu 2 derece itfaiye çavuşu kadrosuna, 9 derece itfaiye eri kadrosu 8 derece itfaiye kadrosuna, 5 derece itfaiye eri kadrosu 4 derece itfaiye eri kadrosuna güncellenmesi" ifadelerine yer verildi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının üçüncü maddesinde Bozüyük Belediyesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir protokolünün imzalanması konusu oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü maddede belediye hizmetlerinde kepçe alınması konusu görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde Bozüyük Kurtuluş Savaşı ve İnönü Zaferleri Anı Evi'nin kafeteryasında satılan ürünlerin fiyatlarının görüşülmesi konusu oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Altıncı maddede hayatlarını kendi imkanlarıyla idame ettirmekte zorlanan ve bu sebeple belediyeden yapılacak eğitim, kırtasiye, giyim kuşam ve gıda gibi yardım talebinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile Can Suyu projesinden yararlanan vatandaşlar da dahil olmak üzere Aralık 2024'ten başlayarak Nisan 2025 dahil olmak üzere 5 ay boyunca sosyal destek yardımı yapılması ve sosyal destek kararının verilmesine müteakip yapılacak olan sosyal destek yardımı miktarı konusunun görüşülmesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Gündemin yedinci maddesinde Yediler Mahallesi Kanarya Sokak ve 538. sokak arasında konumlu 1/5000 ölçekli nazım imar planında ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı spor ve oyun alanı fonksiyonuna sahip alanda imar değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Gündem maddesiyle ilgili olarak Başkan Bakkalcıoğlu "Mahallelerde sosyal kültürel tesisler yapıyoruz. Bazı mahallelerde de bu tesisler yanlış yerde yapılmış. O nedenle mahalle sakinleri, örneğin Yenidoğan Mahallesi'ndeki mahalle konağı olan tesiste her düğünde mahallelilerden şikayet alıyoruz. Onun için mahallelerimizde ayrıca semt salonları yapmayı planladık." ifadelerini kullandı. Gündem maddesi oy çokluğu ile İmar Komisyonuna sevk edildi.

Sekizinci gündem maddesinde Yeni Mahalle kuzeyde Sümbül Sokak ile güneyde Cemre Sokak arasında konumlu konut yapı adasında yol açılması amaçlı imar planı değişikliği yapılması konusu görüşülürken oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesinde Bozüyük Kurtuluş Savaşı ve İnönü Zaferleri Anı Evi'nin arka tarafında kalan Yediler Mahallesi 733 ve 735 sokak arasında kalan alanda yolların genişletilmesi ve yeni yol açılması amaçlı imar değişikliği yapılması konusu görüşülürken oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

Toplantıda gündemin onuncu maddesinde önceki toplantıda plan ve bütçe komisyonuna sevk edilen konular görüşüldü. Belediye su ve kanalizasyon tesislerine yönelik yeni hat ve tadilat gibi hizmetlerinden katılım payı alınması konusuna Plan ve Bütçe Komisyonundan katılım payı alınması kararı çıkarken gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Ardından belediye fen işleri müdürlüğü tarafından yol inşa, tahliye ve genişletme tabii tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden yol harcamalarına katılma payı alınması konusuna plan ve bütçe komisyonu yol harcamalarına katılım payının alınmaması kararı çıkarken ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

Sonrasında 2024 yılı Belediye gelir tarifesinde rehabiliteye hazırlık maksatlı dolgu alanının kullanım ücretinin belirlenerek eklenmesi konusu görüşüldü. Plan ve Bütçe komisyonunda verilen karar şu şekilde oldu: "2024 yılı gelir tarifesinde hafriyat döküm ücreti başlıklı tarifenin başlığının rehabiliteye hazırlık maksatlı dolgu alanının kullanım ücreti şeklinde değiştirilmesi, mevcut ücret tarifesinin aynı şekilde devam ettirilmesi" Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri