BŞEÜ TEKNOFEST’te finale kaldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Teknokod Takımı, "Anka Diriliş" adlı projesiyle 2024 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nın Afet Yönetimi Kategorisi'nde dikkat çekti.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Teknokod Takımı, "Anka Diriliş" adlı projesiyle 2024 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nın Afet Yönetimi Kategorisi'nde dikkat çekti. BŞEÜ Teknokod Takımı, 1.630.000 başvuru arasından seçilen 6.514 proje arasında finale kalma başarısını gösterdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Doç. Dr. Nur Kuban Torun danışmanlığındaki ekip, Bilgisayar Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinden Şuranur Derin, Osman Dikmen, Şükrü Can Yiğit, Kadir Ozan Ateş, Arzu Koçhan ve Eda Turan'dan oluşuyor.

Projeleri, VR teknolojisini kullanarak deprem simülasyonunu gerçeğe yakın bir şekilde deneyimlemeyi mümkün kılıyor. Bu yenilikçi yaklaşım, afet farkındalığını artırmayı ve toplumda deprem bilincini güçlendirmeyi hedefliyor.

5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde, Teknokod Takımı projelerini sergiledi. TEKNOFEST 2024'te toplam 1.630.000 başvuru arasından seçilen 6.514 proje arasında finale kalma başarısı gösteren ekip, BŞEÜ'yü ve Bilecik'i gururla temsil etti.

Proje, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü ve TEKNOFEST Akdeniz Etkinliği'nde dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, yarışma sonrası Teknokod Takımı ile bir araya geldi. Rektör Kaplancıklı, "Anka Diriliş" projesini bizzat deneyimleyerek detaylar hakkında bilgi aldı ve ekibi takdir etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

BŞEÜ ikinci tescilini aldı!

Bilecik Haber Haberleri