BŞEÜ'de "Özel Gereksinimli Çocuklar" Temalı Seminer

BŞEÜ Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü tarafından “Özel Gereksinimli Çocuğa Sahip Olmak ile Çocuk İhmal ve İstismarında Adli Süreç Seminerleri” düzenlendi.

BŞEÜ Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü tarafından “Özel Gereksinimli Çocuğa Sahip Olmak ile Çocuk İhmal ve İstismarında Adli Süreç Seminerleri” düzenlendi.

Seminerde Bilecik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Fatma Karademir, Müdür Yardımcısı Ayten Akbaş ve Rehber Öğretmen Cengizhan Arıcı konuşmacı olarak yer aldı.

BŞEÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, çocuk gelişimi alanının ele aldığı çalışma konularından birisi olan “Özel Gereksinimli Çocuklar” teması ile gerçekleşti. Seminerde özel gereksinimli çocuklara eğitsel açıdan yaklaşımın önemi vurgulandı. Konuşmacılar; ailelerin özel gereksinimli bireyleri kabul süreçlerinin evrelerini oluşturan şok, reddetme, depresyon, karmaşa, suçluluk, kızgınlık, pazarlık, kabul ve uyum konularında katılımcıları bilgilendirdi. Konuşmacılar; çoğu ailenin kabul aşamasına erişemediğinin, bazı ailelerin ret aşamasında takıldığının ve sürekli olarak çocuklarının normale döneceği beklentisi içinde olduğunu belirtti.

Çocuk ihmal ve istismarında adli süreçlere ilişkin bilgilendirmenin de yapıldığı etkinlikte, ihmal ve istismar türleri açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 4 tip kötü muamele olarak yer alan fiziksel istismar, cinsel istismar, duygusal istismar ve ihmal kavramlarına yönelik bilgiler verildi. Konuşmacılar; kamu görevlilerinin, sağlık çalışanlarının ve vatandaşların ihmal ya da istismar şüphesi duyduğu vakalarda bildirim yükümlülüğünün bulunduğu belirtilerek bildirim süreçlerinin nasıl işlediğine ve çocuk hakkında mahkemece alınan tedbir kararlarının neler olduğuna yönelik paylaşımlarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri